Proizvodi
Nazad na proizvode

Ambijenti za dobro raspoloženje

Prateći razna pravila u uređenju enterijera, želeći da „po sveku cenu“ budemo u trendu, vrlo često zaboravljamo osećanja koja bi dom trebalo da podržava u svakome od nas.

Dom asocijacija na ljubav, sigurnost, podršku, radost i osećanje pripadanja kroz druženje sa svima onima koje volimo. Ovoga puta nas dizajneri enterijera Forma Ideale svojim savetima vode u taj naš, možda malo zapostavljeni, unutrašnji svet, pozivaju nas da zaronimo u svoje želje i potrebe, i prepustimo se kreiranju ambijenata za dobro raspoloženje.

Ambijenti za dobro raspoloženje

Kada uređujemo ambijente doma bilo bi dobro da se podsetimo toga da oni ne moraju da prate nikakva posebna pravila, osim jednog, a to je da dok ga uređujemo budemo slobodni i podržavajući prema sebi. S  druge strane, to ne znači da moraju odskaču od modernih tokova u dizajnu enterijera, već da budu ogledalo naših želja i potreba. Svaki ambijent je, pre svega, ličan i nije u okviru već određenih pravila i standarda. Jedino merilo njegove vrednosti smo mi.

U enterijerima po meri „dobrih vibracija“ važno je koristiti nešto neutralniju paletu i teksturu drveta, kao u slučaju regala FERROL, čijoj toplini, pored dekora, doprinosi i dodatno osvetljenje koje oplemenjuje ambijent.

Ako volimo jake boje, moramo računati na to da one izazivaju jake emocije širokog spektra. Pa je stoga siguran izbor neutralna paleta, dok crvenu, ljubičastu, zelenu, pink i druge jarke boje možemo koristiti za akcentovanje prostora malim detaljima.

Ambijenti za dobro raspoloženje

Nameštaj koji kupujemo ne mora da se uklapa sa ostalim segmentima doma. Nekada nam je potrebna toplina, koju možda neka ranija epoha budi u nama, pa, recimo, u dom možemo uneti stolice, poput trpezarijske stolice HTC-316  u kombijaciji sa okruglim stolom, poput trpezarijskog stola TD-1968, sa centralnim stubom kao nosačem, što sveukupno ostavlja utisak stila 70-ih godina prošlog veka. Ovakav skladan izbor budi nostalgična osećanja u nama i podseća na neka mirnija i sporija vremena.

Ambijenti za dobro raspoloženje

Tekstura drveta je jako poželjna u domu koji reflektuje radost i bezbrižnost, a svetli drvo dekori su ovoga puta najbolji izbor, poput klub stola UNION 90x50 ili TV police ORENSE, koji mogu biti odlična podloga za neke predmete koji imaju za nas emotivno značenje, neku priču iza sebe koja se sama iznova priča, kada je najpotrebnija, i izaziva vedre misli i lepe emocije. Bilo da je reč o suvenirima sa putovanja, slikama, figuricama iz detinjstva, poklonima, fotografijama, možemo im naći mesto na ovim ležernim, ali toplim komadima nameštaja.

Ambijenti za dobro raspoloženje

Ono što umnožava dobru energiju u domu su, prema rečima naših dizajnera enterijera, sasvim sigurno biljke, kako cvetnice, tako i zelene sobne biljke, a da bi i one i mi bili zdravi i ispunjeni životom, prostor u kome boravimo traži svetlost, pa njegove izvore moramo pojačati i istaći na svaki mogući način.

Iako bi svi ambijenti trebalo da budu ambijenti za lepo raspoloženje, nekada nam „slepo“ praćenje trendova to ne dopušta, već nas vodi do kompromisa, najčešće koloritnih, koji ne prate adekvatno naš životni impuls. Važno je da uvek znamo da prostor nisu samo zidovi i nameštaj. Prostor je i energija, a ona nas dočekuje u domu i iz njega ispraća, pa je možda zbog toga važno da bude LJUBAV i da budu MIR i RADOST.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Osvežite enterijer letnjim bojama

Osvežite enterijer letnjim bojama

Leto je pravi momenat da bojama osvežite prostor u kome živite, a…
Spavaća soba MODENA – dizajnersko osveženje uz dekor kašmira

Spavaća soba MODENA – dizajnersko osveženje uz dekor kašmira

Kako su prva asocijacija na spavaću sobu mir i opuštanje, tako su nam…
Novi trendovi u dizajnu nameštaja

Novi trendovi u dizajnu nameštaja

Dizajn nameštaja ima moć da transformiše naše domove u oaze udobnosti…
Odabir idealnog trpezarijskog stola za vaš dom

Odabir idealnog trpezarijskog stola za vaš dom

U odabiru trpezarijskog stola za vaš dom, estetika i funkcionalnost…
Mali prostori, velike ideje!

Mali prostori, velike ideje!

Uređenje enterijera manjih prostornih performansi može da bude izazov,…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se