Urbani stil - Istančan šarm

Ukoliko sebe prepoznajete kao ljubitelja kosmopolitskog načina življenja ili želite mladalački, moderan i funkcionalan način života, bez obzira na godine, onda je urbani stil uređenja enterijera pravi izbor za vas.

Njegove odlike su kombinacija industrijskog i savremenog stila, a specifičnosti, poput sirovog i nedovršenog izgleda, kako zidova, tako i podova, predstavljaju neke od glavnih karakteristika. Urbani stil je „stil potkrovlja“, jer voli izložene plafonske ili krovne grede, čelik, monumentalna umetnička dela izrađena od materijala iz prirode, pa do recikliranih.  S druge strane, kao protivteža hladnom industrijskom stilu su karakteristike savremenog stila, koji donosi dozu opuštenosti u ambijent, mekanim, udobnim nameštajem, toplim bojama i naglašavanjem komfora, što pripada pop kulturi 60-ih godina prošlog veka, a koja ne voli nikakva pravila, već je prepuštena čistom hedonizmu.

Urbani stil - Istančan šarm

Jedan od dobrih primera industrijskog stila su neobrađeni zidovi od opeke u kombinaciji sa podovima hladnih boja, kao i metalnim delovima nameštaja, sa ležajem koji je ostavlja utisak autentične udobnosti, poput ležaja TOVOLI. U ovakvom ambijentu ogledala sa jednostavnim metalnim okvirima, koja reflektuju svetlost,  a koja su postavljena na kreativan način, detalj su koji umnogome doprinisi balansu između industrijskog i savremenog stila, a baš taj balans je ono što urbani stil i jeste.

Uzimajući u obzir to da su neobrađene površine odlike malo „težeg“ i „mračnijeg“ industrijskog stila, prozračnost i osvetljenost, koja može da dolazi od prirodnih izvora svetlosti, ali i dovoljno implementiranih tipova rasvete na razne načine, doprinose omekšavanju i utopljavanju atmosfere.

Urbani stil - Istančan šarm

Dekorisanje zidova je izuzetno bitno, pa naši dizajneri predlažu da se u tom konkretnom slučaju opredelimo za ilustracije koje predstavljaju umetničke poglede na velegrade i užurbani gradski život. Trpezarijska stolica PS-802 u beloj boji, kombinovana sa svetlim drvetom unosi kako toplinu, tako i prozračnost u ambijent.

Što se boja u ambijentima urbanog stila tiče, ne postoje principi i pravila u njihovoj upotrebi, pa smo slobodni da biramo da li želimo da ostanemo na neutralnim i hladnim nijansama boja, ili ćemo se opredeliti da utoplimo ambijente dekorativnim detaljima u toplim bojama. Ukrasne kutije, drage uspomene, jastučići radosnih boja, razbacani tako da bude „udobno i toplo“, su, prema rečima naših dizajnera, idealan izbor.

Urbani stil - Istančan šarm

Boje koje bi se eventualno mogle izdvojiti u urbanom stilu, u sklopu sa već pomenutim elementima poput drveta i terakote su bež, ali i sivi tonovi, pre svega grafit siva, kao u slučaju TV police NOTE NET. U urbani stil se uklapaju i ogledala sa metalnim okvirima, nalik prozorima, a isto tako daju i prozračnost ambijentu.

Ukoliko želimo uspešno da dočaramo odlike ovog stila, tapete su, kako naši dizajneri naglašavaju,  najeftinije i najbrže rešenje za dekorisanje zida i postizanje urbanog efekta. Jedan od najboljih primera je ambijent kreiran oko fotelje BARSELONA, gde dekor betona police MAURO, kao i tapete koje takođe ostavljaju utisak bojenog betona, predstavljaju još jedan primer urbanog stila.

Urbani stil - Istančan šarm

Urbani stil uređenja enterijera odgovara i većim i manjim prostorima, jedino se komadi nameštaja i dekoracija moraju prilagoditi kvadraturi. Ono što svakako doprinosi izgledu dobrog ambijenta u urbanom stilu je dekorativno bilje, kao odličan saveznik za dekoraciju, ali predstavla i veliki benefit u kreiranju zdravog ambijenta, jer biljke pročišćavaju prostor i neophodne su u urbanim, gradskim, enterijerima.

+ Share
this post

 

(NE)bitni detalji

(NE)bitni detalji

PREPORUKA

VLOG - Baštenski nameštaj stvoren za uživanje

VLOG - Baštenski nameštaj stvoren za uživanje

Prilikom uređenja životnog prostora, vođeni smo estetikom, ali…
Enterijer koji odiše novom energijom

Enterijer koji odiše novom energijom

Proleće je godišnje doba koje uvek donese novu energiju i svežinu, a u…
Elementi prirode kao inspiracija za uređenje doma

Elementi prirode kao inspiracija za uređenje doma

Zbog savremenog načina života i svakodnevne užurbanosti, sve češće…
VLOG - Komode DUERO - mali komadi, velika rešenja

VLOG - Komode DUERO - mali komadi, velika rešenja

Smena godišnjih doba nas uvek sačeka sa gomilom stvari, koje odjednom…
Klasičan stil uređenja enterijera nikada ne izlazi iz mode

Klasičan stil uređenja enterijera nikada ne izlazi iz mode

Klasičan stil u uređenju enterijera nikada ne izlazi iz mode.…

Pratite nas