Toplo kao safari

Mnogi od nas su od ovog leta očekivali veliku avanturu, možda ekspedicije u kojima bismo doživeli neke daleke predele, kulture i običaje, osetili ritmove kulturološki dalekih naroda, a kojima je pesma način života. Upravo zbog toga što nam je ovo leto mnogo toga oduzelo, naši dizajnera enterijera su spremili neke korisne savete kako da preuredimo dom u duhu egzotičnog stila Afrike i doživimo malo autentične avanture baš u svom domu.

Afrika je kao inspiracija u modnu industriju ušla na velika vrata zajedno sa animal printom, specifičnim paternima i kombinacijama boja na materijalima koji su obeležja afričkih plemena, a zatim su izvršili značajan utcaj i na dizajn enterijera. Ono što dominira ovakvim enterijerima su prigušene boje, prirodni matreijali dopunjeni sa afričkim ornamentima, skulpturama i slikama na kojima su naslikani predstavnici afričkih plemena, razni simboli, životinjski i kolonijalni motivi.

Toplo kao safari

Ovoga leta je vreme da boje peska i pustinje postanu naše omiljene boje. Paleta inspirisana Afrikom je topla, neutralna sa akcentima crvene, narandžaste ili žute, mada neretko u nekom paternu, kao spoj koji u afričkoj kulturi ima poseban značaj, mogu da se sretnu i crvena i crna. Ambijent koji su naši dizajneri kreirali oko fotelje BARSELONA predstavlja jedan od predloga kako da kreirate sinergiju boja koja će uneti duh Afrike u vaš dom, ali i kako da maštovito upotrebite kao dekoraciju i oživite ambijent.

Toplo kao safari

Ukoliko u ambijentu već imamo nameštaj u toplim bojama, ili se pak opredelimo možda za kupovinu novog, poput ležaja MARBO, za dekoraciju možemo koristiti materijale poput ratana i drveta (smelo koristiti i neobrađeno i sirovo drvo), zatim i hladni metal, jer simbol starog sveta, drevne Afrike, je i metalno oruđe za rad koje je uglavnom ručno pravljeno.

Toplo kao safari

Naglašena tekstura, neutralnih prirodnih boja, tapete sa naturalnim printovima, pletene slamnate korpe, kao i ćupovi sa granjem deo su ovog stila. Naši dizajneri predlažu da budemo kreativni i da istražimo što više možemo o Africi, pustinji, safariju. Skulpture životinja izrađene u drvetu, posebno životinja koje imaju poseban značaj u nekim Afričkim plemenima, kao i skulpture raznih slimbola energija prirode, idealan su začin za jedan egzotičan safari ambijent. Komode i police, poput TV police CLIF CLFT235, u kombinaciji dekoru drveta, koje ostavlja utisak neobrađenog drveta, i metala, se odlično uklapaju u ove ambijente.

Safari, Afrika, leto, sve su asocijacije za toplo i prirodno, onako kako je život u nekim civilizacijama davno tekao, a teče i danas. Ovaj koncept života daje sigurnost i podržanost kroz osećaj povezanosti sa majkom Zemljom i prirodom, a to je ono što nam je sve više potrebno.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

VLOG - Jedna beržera, mnogo uživanja

VLOG - Jedna beržera, mnogo uživanja

Želite li da posle napornog dana, kada stignete u svoj dom, imate…
VLOG - Nova za tren! Spavaća soba u neutralnim tonovima

VLOG - Nova za tren! Spavaća soba u neutralnim tonovima

Dok još traje zima i period obožavanja ušuškavanja, odlučili smo da…
VLOG - Idealna kuhinja za vaš dom

VLOG - Idealna kuhinja za vaš dom

Bilo da je kuhinja mesto u kome rado boravite ili ste tamo jedino „po…
Svet idealnih kuhinja

Svet idealnih kuhinja

Promene kojima se najviše radujemo su one u kojima možemo aktivno da…
Praznični sjaj za idealan početak

Praznični sjaj za idealan početak

U godini kada slavimo 25. rođendan kreirali smo novu, zabavnu, formu!…

Pratite nas