Proizvodi
Nazad na proizvode

Toplo kao safari

Mnogi od nas su od ovog leta očekivali veliku avanturu, možda ekspedicije u kojima bismo doživeli neke daleke predele, kulture i običaje, osetili ritmove kulturološki dalekih naroda, a kojima je pesma način života.

Upravo zbog toga što nam je ovo leto mnogo toga oduzelo, naši dizajnera enterijera su spremili neke korisne savete kako da preuredimo dom u duhu egzotičnog stila Afrike i doživimo malo autentične avanture baš u svom domu.

Afrika je kao inspiracija u modnu industriju ušla na velika vrata zajedno sa animal printom, specifičnim paternima i kombinacijama boja na materijalima koji su obeležja afričkih plemena, a zatim su izvršili značajan utcaj i na dizajn enterijera. Ono što dominira ovakvim enterijerima su prigušene boje, prirodni matreijali dopunjeni sa afričkim ornamentima, skulpturama i slikama na kojima su naslikani predstavnici afričkih plemena, razni simboli, životinjski i kolonijalni motivi.

Toplo kao safari

Ovoga leta je vreme da boje peska i pustinje postanu naše omiljene boje. Paleta inspirisana Afrikom je topla, neutralna sa akcentima crvene, narandžaste ili žute, mada neretko u nekom paternu, kao spoj koji u afričkoj kulturi ima poseban značaj, mogu da se sretnu i crvena i crna. Ambijent koji su naši dizajneri kreirali oko fotelje BARSELONA predstavlja jedan od predloga kako da kreirate sinergiju boja koja će uneti duh Afrike u vaš dom, ali i kako da maštovito upotrebite kao dekoraciju i oživite ambijent.

Toplo kao safari

Ukoliko u ambijentu već imamo nameštaj u toplim bojama, ili se pak opredelimo možda za kupovinu novog, poput ležaja MARBO, za dekoraciju možemo koristiti materijale poput ratana i drveta (smelo koristiti i neobrađeno i sirovo drvo), zatim i hladni metal, jer simbol starog sveta, drevne Afrike, je i metalno oruđe za rad koje je uglavnom ručno pravljeno.

Toplo kao safari

Naglašena tekstura, neutralnih prirodnih boja, tapete sa naturalnim printovima, pletene slamnate korpe, kao i ćupovi sa granjem deo su ovog stila. Naši dizajneri predlažu da budemo kreativni i da istražimo što više možemo o Africi, pustinji, safariju. Skulpture životinja izrađene u drvetu, posebno životinja koje imaju poseban značaj u nekim Afričkim plemenima, kao i skulpture raznih slimbola energija prirode, idealan su začin za jedan egzotičan safari ambijent. Komode i police, poput TV police CLIF CLFT235, u kombinaciji dekoru drveta, koje ostavlja utisak neobrađenog drveta, i metala, se odlično uklapaju u ove ambijente.

Safari, Afrika, leto, sve su asocijacije za toplo i prirodno, onako kako je život u nekim civilizacijama davno tekao, a teče i danas. Ovaj koncept života daje sigurnost i podržanost kroz osećaj povezanosti sa majkom Zemljom i prirodom, a to je ono što nam je sve više potrebno.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Radna soba za vaše školarce

Radna soba za vaše školarce

Kako se bliži septembar, glavna asocijacija i roditelja i školaraca…
Monohromatski enterijeri su uvek u trendu

Monohromatski enterijeri su uvek u trendu

Trend koji je uvek aktuelan, čak i u uređenju doma, jeste kombinacija…
Snaga biljaka u uređenju enterijera

Snaga biljaka u uređenju enterijera

U modernom dizajnu enterijera biljke su sve popularnije, a njihova…
Jednostavni načini da dom učinite modernim

Jednostavni načini da dom učinite modernim

Tradicionalno uređeni domovi mogu ostaviti utisak jednoličnosti i…
Iskoristite letnji period za osveženje doma

Iskoristite letnji period za osveženje doma

Letnji period idealan je za preuređenje doma. Ono od čega uvek možete…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se