Proizvodi
Nazad na proizvode

Društveno odgovorno poslovanje

Društvena odgovornost je od početka poslovanja kompanije Forma Ideale bila jedan od strateških ciljeva i postulat po kojem se realizuju projekti sa ciljem podrške zajednici. Ovakva poslovna praksa ima direktan pozitivan uticaj na zaposlene i uslove rada, lokalne zajednice i životnu sredinu. Zbog toga svake godine kompanija opredeljuje značajna sredstva za razne aktivnosti, sponzorstva i donacije, usmerene ka najosetljivijim društvenim grupama. Takođe, kompanija podržava lokalnu zajednicu i zainteresovane javnosti, ali i učestvuje u širim društvenim inicijativama. Sve aktivnosti se preduzimaju uz poštovanje principa ravnomerne zastupljenosti primalaca donacija prema polnom, generacijskom, geografskom, ruralno/urbanom i ostalim kriterijumima.

Spektar društveno odgovornog poslovanja kompanije ima za cilj da proaktivnim pristupom promoviše teme i izazove sa kojima se susreću osobe koje čine najranjiviji deo svake sredine – deca, osobe sa posebnim potrebama, sugrađani koji se suočavaju sa posledicama klimatskih promena (poplave, požari itd.), kao i manjine koje su predmet diskriminacije. Ovakav pristup čini kompaniju Forma Ideale priznatim članom cele zajednice u kojoj posluje.

Za život u idealnoj zajednici

Društveno odgovorno poslovanje jedno je od temeljnih načela poslovanja kompanije Forma Ideale. Od samog početka, od malog porodičnog preduzeća EL-EN, osnovanog 1995. godine, pa sve do danas, kompanija pruža doprinos poboljšavanju uslova života i rada u društvu u kom posluje. Ovakav pristup podrazumeva posvećenost i saradnju sa zaposlenima, lokalnim zajednicama i društvom u celini. Društveno odgovorno poslovanje predstavlja doprinos profitnog sektora održivom razvoju, pa stoga  Forma Ideale preduzima aktivnosti koje obuhvataju donacije, sponzorstva, kao i različitu vrstu podrške lokalnim zajednicama i zainteresovanim javnostima, kao i učešće u širim društvenim inicijativama. Do sada, Forma Ideale je realizovala više od 400 donatorskih akcija, što kompaniju čini priznatim članom zajednice.

Od početka pandemije korona virusa u Srbiji, kroz celu 2020. i u 2021. godini, Forma Ideale je podržavala zdravstveni sistem, pre svega opremanjem nekoliko Kovid bolnica, pojedinačnim donacijama zdravstvenim institucijama širom Srbije, ali i vodeći računa o potrebama zdravstvenih radnika i obolelih, za vreme trajanja pandemije. Gradska uprava grada Beograda početkom 2022. godine je dodelila Plaketu za doprinos u borbi protiv virusa Sars Cov-2 kompaniji Forma Ideale i time izrazila veliku zahvalnost za pomoć koju je kompanija pružila od početka pandemije.

Zahvaljujući inventivnosti, trudu i zalaganju za doprinose u različitim segmentima poslovanja, kompanija Forma Ideale je tokom godina postala nosilac brojnih priznanja. Forma Ideale je dobitnik nagrade „Dobročinitelj“ u 2022. godini - za društveno odgovorne aktivnosti tokom 2020 i 2021 godine, „Miljenik potrošača“ u 2021. godini – kao omiljeni brend po izboru potrošača u kategoriji nameštaja, zatim višestruki dobitnik priznanja „TOP 50“, „Moj izbor“, Suprebrands, Najbolje iz Srbije, nagrade PKS i RPK Šumadije i Pomoravlja, kao i nagrade Virtus za korporativni filantropiju, koju dodeljuje BCIF za doprinos uključivanju ugroženih grupa. Pored navedenih, kompanija je dobitnik i raznih drugih nagrada na domaćem i inostranim tržištima.

Kroz TV serijal „Radna akcija sa Tamarom“ kompanija Forma Ideale je opremila  više od 100 domova socijalno ugroženih porodica na teritoriji cele Republike Srbije.

Naši partneri kroz vreme

Forma Ideale se ponosi činjenicom da je učestvovala u društveno odgovornim akcijama kroz partnerstvo sa:

  • Crvenim krstom Srbije
  • Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije
  • Centrima za socijalni rad u lokalnim zajednicama
  • Predškolskim, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama
  • Neprofitnim, nevladinim organizacijama
  • Fondacijama, medijima i lokalnim samoupravama

Veliki doprinos borbi protiv posledica klimatskih promena na teritoriji Srbije Forma Ideale je pružila kroz veliku akciju "U formi za dobra dela - pomoć za Srbiju“, gde je u saradnji sa Crvenim krstom opremila domaćinstva nastradala u velikim poplavama 2014. godine.

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Republike Srbije, dodelio je kompaniji Forma Ideale VIRTUS nagradu na polju socijalnog uključivanja izbegle i interno raseljene populacije.

U saradnjii sa vodećim fondacijama i štampanim medijima u zemlji, kompanija je nekoliko godina učestvovala u akcijama "Humanost na delu - priče iz Srbije", dok je i dalje uključena u projekat "Srcem za decu", gde je poseban akcenat stavljen na podizanje svesti o problemima siromašnih višečlanih porodica u ruralnim sredinama.

Kompanija Forma Ideale sa ponosom pominje svoju zajednicu prijatelja i partnera sa kojima prepoznaje zajedničke vrednosti i ciljeve, kao i  doprinos koji je do sada pružen kroz projekte društvene odgovornosti.

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se