Proizvodi
Nazad na proizvode

Za život u idealnoj zajednici

Društveno odgovorno poslovanje predstavlja jedno od temeljnih načela poslovanja kompanije Forma Ideale, od osnivanja porodičnog preduzeća EL-EN 1995. do danas. Aktivnosti kompanije na polju društveno odgovornog poslovanja obuhvataju donacije, sponzorstva, kao i razne druge vidove podrške lokalnim zajednicama i zainteresovanim javnostima, kao i učešće u širim društvenim inicijativama.

Protiv diskriminacije

Kompanija Forma Ideale svake godine opredeljuje značajna sredstva za društveno odgovorno poslovanje, uz poštovanje principa ravnomerne zastupljenosti primalaca donacija prema polnom, generacijskom, geografskom, ruralno/urbanom i ostalim kriterijumima.

Spektar društveno odgovornog poslovanja kompanije ima za cilj da proaktivnim pristupom promoviše teme i izazove sa kojima se susreću osobe koje čine najosetljiviji deo svake sredine – deca, osobe sa posebnim potrebama, sugrađani koji se suočavaju sa posledicama klimatskih promena (poplave, požari…), kao i manjine koje su predmet diskriminacije.

Naši partneri

Veoma smo ponosni na činjenicu da smo skrenuli pažnju javnosti i učestvovali u društveno odgovornim akcijama zajedno sa:

  • Crvenim krstom Srbije
  • Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije
  • Centrima za socijalni rad u lokalnim zajednicama
  • Predškolskim, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama
  • Neprofitnim, nevladinim organizacijama
  • Fondacijama, medijima i lokalnim samoupravama

Doprinos borbi protiv posledica klimatskih promena na teritoriji Srbije pružamo kroz veliku akciju "U formi za dobra dela - pomoć za Srbiju", gde u saranji sa Crvenim krstom opremamo domaćinstva nastradala u velikim poplavama u prethodnom periodu.

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Republike Srbije, dodelio je kompaniji Forma Ideale VIRTUS nagradu na polju socijalnog uključivanja izbegle i interno raseljene populacije.

U saradnjii sa vodećim fondacijama i štampanim medijima u zemlji, kompanija već nekoliko godina učestvuje u akcijama "Humanost na delu - priče iz Srbije" i "Srcem za decu", gde je poseban akcenat stavljen na podizanje svesti o problemima siromašnih višečlanih porodica u ruralnim sredinama.

Ponosni smo na veliku zajednicu prijatelja i partnera koji su prepoznali vrednosti i ciljeve kojima smo maksimalno posvećeni.

Ponosni smo na doprinos koji smo do sada pružili i još odlučniji da nastavimo sa društveno odgovornim aktivnostima.

Kontakt podaci za saradnike, aktiviste i ostale zainteresovane: 034/308-100, pr@delete-me.formaideale.rs

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se