Proizvodi
Nazad na proizvode

Za život u idealnoj zajednici

Društveno odgovorno poslovanje predstavlja jedno od temeljnih načela poslovanja kompanije Forma Ideale, od osnivanja porodičnog preduzeća EL-EN 1995. do danas. Aktivnosti kompanije na polju društveno odgovornog poslovanja obuhvataju donacije, sponzorstva, kao i razne druge vidove podrške lokalnim zajednicama i zainteresovanim javnostima, kao i učešće u širim društvenim inicijativama.

Protiv diskriminacije

Kompanija Forma Ideale svake godine opredeljuje značajna sredstva za društveno odgovorno poslovanje, uz poštovanje principa ravnomerne zastupljenosti primalaca donacija prema polnom, generacijskom, geografskom, ruralno/urbanom i ostalim kriterijumima.

Spektar društveno odgovornog poslovanja kompanije ima za cilj da proaktivnim pristupom promoviše teme i izazove sa kojima se susreću osobe koje čine najosetljiviji deo svake sredine – deca, osobe sa posebnim potrebama, sugrađani koji se suočavaju sa posledicama klimatskih promena (poplave, požari…), kao i manjine koje su predmet diskriminacije.

Naši partneri

Veoma smo ponosni na činjenicu da smo skrenuli pažnju javnosti i učestvovali u društveno odgovornim akcijama zajedno sa:

  • Crvenim krstom Srbije
  • Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije
  • Centrima za socijalni rad u lokalnim zajednicama
  • Predškolskim, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama
  • Neprofitnim, nevladinim organizacijama
  • Fondacijama, medijima i lokalnim samoupravama

Doprinos borbi protiv posledica klimatskih promena na teritoriji Srbije pružamo kroz veliku akciju "U formi za dobra dela - pomoć za Srbiju", gde u saranji sa Crvenim krstom opremamo domaćinstva nastradala u velikim poplavama u prethodnom periodu.

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Republike Srbije, dodelio je kompaniji Forma Ideale VIRTUS nagradu na polju socijalnog uključivanja izbegle i interno raseljene populacije.

U saradnjii sa vodećim fondacijama i štampanim medijima u zemlji, kompanija već nekoliko godina učestvuje u akcijama "Humanost na delu - priče iz Srbije" i "Srcem za decu", gde je poseban akcenat stavljen na podizanje svesti o problemima siromašnih višečlanih porodica u ruralnim sredinama.

Ponosni smo na veliku zajednicu prijatelja i partnera koji su prepoznali vrednosti i ciljeve kojima smo maksimalno posvećeni.

Ponosni smo na doprinos koji smo do sada pružili i još odlučniji da nastavimo sa društveno odgovornim aktivnostima.

Kontakt podaci za saradnike, aktiviste i ostale zainteresovane: 034/308-100, pr@delete-me.formaideale.rs

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se