Proizvodi
Nazad na proizvode

Istorijat

Nastanak i razvoj kompanije

FORMA IDEALE

Priča o nastajanju kompanije Forma Ideale, koja je danas lider u proizvodnji nameštaja u jugoistočnoj Evropi, počela je još 1995. godine osnivanjem porodične firme SZTR EL-EN. U tom periodu, bila je prepoznata potreba za moderno dizajniranim, funkcionalnim, kvalitetnim, a cenovno pristupačnim nameštajem u Srbiji. Proizvodnja je počela, a odlične povratne reakcije potrošača rezultirale su povećanjem kapaciteta, otvaranjem prodajnih salona i sve većom zastupljenošću na tržištu. Tokom 2004. godine SZTR EL-EN menja organizacionu strukturu i postaje Forma Ideale DOO, a nešto kasnije, zahvaljujući partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, Forma Ideale je postala multinacionalna kompanija.

Kompanija Forma Ideale danas ima približno 1.700 zaposlenih i proizvodnju u tri pogona, u Kragujevcu i Majdanpeku. U radu se primenjuju najsavremeniji tehnološki procesi, poštuju zadati rokovi i prati visok standard kvaliteta gotovog proizvoda. Ceo asortiman se skladišti u prostoru koji zauzima preko 50 000 m2, odakle se dalje distribuira u prodajne salone u zemlji i inostranstvu.

Uspešna tržišna orijentacija i dobra komercijalna politika, omogućile su da kompanija ima vodeću poziciju u Srbiji, sa preko 40 salona u 36 gradova. Veleprodajnu mrežu Forma Ideale čini nekoliko stotina kupaca, u preko 50 zemalja na 4 kontinenta – Evropa, Azija, Afrika i Južna Amerika. Proizvodni asortiman čini više od 1.000 artikala iz programa pločastog i tapaciranog nameštaja.

Kompanija je kontinuirano posvećena povećanju proizvodnih kapaciteta i cilju daljeg razvoja poslovanja, nastavku rasta izvoza i osvajanju novih tržišta, dodatnom poboljšanju uslova rada u svim aspektima i ulaganju u inovacije proizvodne opreme i razvoju asortimana.

Tokom godina, Forma Ideale prepoznata je i kao društveno odgovorna kompanija koja realizuje različite aktivnosti u ovoj oblasti sa ciljem da se pruži doprinos razvoju društva, kako bi se i dalje negovale prave vrednosti i ostavile generacijama koje dolaze.

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se