Proizvodi
Nazad na proizvode

Klub sto - Centar vašeg doma

U ovom periodu godine i dalje tragamo za osveženjima koja će održati dinamiku do skoro praznično ukrašenog doma. Imperativ je da promena bude brza i laka i naravno, kreativna.

Rešenje koje ispunjava zadate kriterijume i donosi potrebno osveženje je zamena klub stola. Ne zahteva mnogo vremena, ni veliki budžet, a kako je reč o centralnom elementu dnevne sobe, ova izmena bitno utiče na kreiranje ambijenta.

Da prvo postavimo neka osnovna pravila.

  1. Dimenzije stola treba uskladiti sa veličinom prostora.
  2. Oblik je takođe uslovljen prostranošću sobe. Za veće prostore birajte pravougaone, za manje okrugle stolove.
  3. Trebalo bi da budu viši ili niži od garniture, tj. sofe ispred koje su postavljeni, ali ako ne volite pravila ovo najpre možete da prekršite.

Kada smo definisali pravila, možemo da se pozabavimo uklapanjem.

Prvi primer kreirali smo u sistemu elemenata BERT. Sa klub stolom iz sistema nema greške.  Dekori su usklađeni, a i staklo se pojavljuje kao veza kroz ceo sistem i čini ga vizuelno lakšim. Kod klub stola je upotrebljeno za policu za odlaganje. Dodatak funkcionalnosti kod klub stola BERT su i točkići, koji će omogućiti još jednostavnije pomeranje stola.

Kada je o estetskim zahtevima reč, klub sto BERT će ih u potpunosti zadovoljiti, posebno ukoliko ste ljubitelj ravnih linija i pročišćenog dizajna.

Nije uvek nužno da sto bude stoprocentno usklađen sa ostatkom nameštaja, ali je poželjno da postoji veza. Na primer da se poklopi sa delom dekora. Zato smo drugi primer napravili sa našim klub stolovima M21 90x70, M21 80x60 i M21 70x50.

Bela u sjaju je prisutna kao veza, a oblikom i različitim dimenzijama ovi stolovi unose dinamiku, razbijajuću fokus jedne tačke. Točkića nema, ali funkcionalnost ovko kreiranim setovima ne manjka. Lako ćete ih postaviti tamo gde su vam u datom trenutku najpotrebniji, što je još jedan plus upotrebnoj vrednosti, ali i estetska izmena.

Ukoliko ipak želite nešto topliji ambijent belu zamenite drvo dekorom i birajte klub sto OSCAR.

U našem slučaju to je sivi hrast, koji prati dezen kolekcije BERT. Uostalom, kada govorimo o praktičnosti, pravougaoni stočići su definitivno prvi na listi i nude najviše korisnog mesta, a pružaju skladan i simetričan izgled vašem životnom prostoru.

U kolekciji UMBRIA napravili smo avangardniji primer. Klub sto UMBRIA odlikuje idealna kombinacija drvo dekora i moderne mat folije, dok nešto viši nogari doprinose eleganciji samog stola i čine ga vizuelno lakšim. Polica ispod je odlična za odlaganje knjiga i drugih svakodnevnih sitnica.

Ali, ako vam je potrebno nešto da razbije sve te ravne linije, ispred garniture postavite klub sto MATRIX - posebno dizajnerski stilizovan kako bi se uklopio u moderne ambijente i industrijski stil. A ako želite da taj stil dodatno naglasite, dodajte i otvorenu policu SET. Zauzima malu površinu poda, jer je pravljena za vertikalno odlaganje, pa neće biti teško pronaći joj mesto i u prostorima manje kvadrature.

Za ljubitelje industrijskog stila, spremne da se dizajnerski okušaju, sistemu LAZIO priključili smo okrugli klub sto TOBAGO, koji će se odlično uklopiti kako u crnoj, tako i u dekoru artisan hrasta. Okrugli sto ublažiće oštrinu kojom ostatak nameštaja definiše ambijent.

Ovalni ili okrugli sto inače je idealna alternativa pravougaonom stolu, naročito za skučene prostore, jer oslobađa površinu ne samo vizuelno, već i za lakše kretanje.

Kada sledeći put budete birali svoj novi klub sto, ne tretirajte ga kao mali komad nameštaja, jer je centralna tačka dnevnog boravka koja ustvari ističe stil uređenja čitavog ambijenta, a sa pažljivo odabranom dekoracijom pretvara se u ukras čitavog doma.

Za nove predloge zapratite naš YouTube kanal i vidimo se u novom vlogu!

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…
Moderan dom uz atraktivni drvo dekor kolekcije PORTO

Moderan dom uz atraktivni drvo dekor kolekcije PORTO

Nameštaj u drvo dekoru predstavlja jednu od vanvremenskih, pa tako i…
Moderni klub stolovi za osveženje dnevnog boravka

Moderni klub stolovi za osveženje dnevnog boravka

Važna komponenta dnevnog boravka koja daje jedinstvenost prostoru,…
Trpezarija za moderne enterijere

Trpezarija za moderne enterijere

Raznovrsnost u izboru nameštaja za uređenje doma može ponekad biti i…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se