Proizvodi
Nazad na proizvode

Proizvodnja - najnovije tehnologije u proizvodnoj hali

Sedište kompnije Forma Ideale se nalazi u Kragujevcu, gde se nalazi i pogon za proizvodnju pločastog nameštaja, dok se u proizvodnom pogonu u Majdanpeku izrađuje tapacirani program. U oba pogona nalaze se najmodernije, savremeno opremljene hale ukupne površine 29.000 kvadratnih metara.

Proizvodnja kompanije Forma Ideale zapošljava približno 700 radnika, od čega su 562 radnika direktno zaposlena u proizvodnim halama Forma Ideale, dok su ostali zaposleni u procesima projektovanja, operativne pripreme, proizvodne logistike i održavanja.

U proizvodnim pogonima Sofa Style, nekadašnjeg Termal Inženjeringa, kao i na propratnim pozicijama koje su podrška proizvodnom procesu, zaposleno je nešto više od 200 radnika.

U Forma Ideale i Sofa Style ukupno je zaposleno skoro 1.800 ljudi, koji u radu primenjuju najsavremenije metode rada, u svim segmentima poslovanja, a posebno u domenu tehnoloških procesa i zadovoljenja visokih standarda koje je kompanija postavila od samog početka.

U okviru proizvodnje pločastog nameštaja Forma Ideale godišnje se proizvede preko 800 različitih artikala gotovih proizvoda.

Konstantnim razvojem asortimana usled porasta potražnje na domaćem i inostranom tržištu, dolazi do kontinuirnanog proširenja proizvodnih i skladišnih kapaciteta i Sofa Style-a. U ovom proizvodnom pogonu se trenutno proizvodi preko 50 različitih proizvoda tapaciranog nameštaja, u više od 100 dezena.

I pločasti i tapacirani nameštaj se osmišljavaju u Kragujevcu, u sektoru za projektovanje i razvoj Forma Ideale, a izrađuju se od materijala renomiranih domaćih i svetskih proizvođača.

Sve mašine u proizvodnim halama pločastog nameštaja su poslednje generacije, renomiranih svetskih proizvođača brenda „Biesse“ i „Homag“, sa primenom „Industry standarda V4.0“. Kontinualnim unapređenjem se obezbeđuje stalnost kvaliteta i visoka produktivnost, čime se garantuje spremnost kompanije da odgovori na sve zahteve tržišta.

Primarni deo proizvodnje je pogon za izradu pločastog nameštaja i obuhvata dve proizvodne jedinice:

  • proizvodnja pločastog nameštaja od iverice i
  • proizvodnja pločastog nameštaja od  MDF-a.

Najnovije tehnologije se primenjuju i u posebnom delu proizvodnog procesa, a to je obrada MDF ploča na obradnom centru i njihovo oblaganje folijom. Naime, elementi se obrađuju na osnovu dizajnerskih rešenja, uz primenu 3D aplikacija na frontovima. Ovakvo tehnološko rešenje omogućava da se zadovolje raznovrsni zahtevi tržišta.

Proizvodnjom FSCTM sertifikovanih proizvoda garantujemo da drvo i proizvodi od drveta do krajnjeg korisnika dolaze strogo praćeni kroz ceo lanac snabdevanja: od sertifikovane šume, preko obrade i proizvodnje. Ovaj sertifikat daje kredibilnu garanciju kupcima da je naš FSCTM sertifikovani nameštaj u potpunosti proizveden od materijala od drveta, kontrolisanog porekla i iz obnovljivih izvora, odnosno potiče iz šuma kojima se upravlja prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima.

Kako bi se održao kvalitet proizvoda, pri analizi se koriste direktni izveštaji servisno-montažerskih ekipa sa terena. Oni omogućavaju uvid u poštovanje svih standarda kvaliteta proizvoda koje smo postavili i trudimo se da se od njih ne odstupamo.

Forma Ideale ima i sopstveni pogon za proizvodnju kartonske ambalaže, koji se prostire na površini od 1.140m2. Ovaj pogon u potpunosti prati proizvodne kapacitete pogona za izradu pločastog nameštaja, gde se pakovanje obavlja na 2 linije, uz automatizovano zatvaranje paketa i transport. Kako bi se obezbedila zdrava radna sredina, kompletna proizvodna hala pokrivena je sistemima za centralno otprašivanje, a time se ujedno omogućava i recikliranje. U ovom segmentu su instalirani i razni sistemi manipulacije pločastog materijala, kako bi se napor operatera sveo na minimum.

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se