Proizvodi
Nazad na proizvode

Pattern – pečat prostora

Idealan način da personalizujete prostor je uvođenje patterna, naročito ako vam je od „manje je više“ draža „više je više“.

Iako smo uvek za to da dom uredite kako vama najviše prija, dobro je da primenite i po neki savet dizajnera. Pattern u domu nije jednostavan zadatak, a pod uticajem trendova sve ga češće birate i zato će vam saveti  naših dizajnerki sigurno dobro doći.

Prvo pravilo u odabiru patterna je uskalđivanje veličine motiva paterna i veličine prostorije. Sledeći kriterijum za odabir neka vam bude kakvo raspoloženje želite da taj patern izazove. Izbor suptilnog paterna pruža smirujuće okruženje, dok će izraženiji patern prostoru dati dinamiku.

Iako je već neko vreme dozvoljeno mešati više uzoraka, ipak je dobro ograničiti paletu boja. Zato smo ispred našeg patterna postavili ležaj MARBO koji je koloritno komplementaran sa tapetom. Ovakvi paterni oživeće prostor! Ali, ako ste raspoloženiji za moderniju notu, eksperimentišite sa geometrijskim i apstraktnim grafikama.

Ispred ovakvog paterna možete postaviti i komodu. Naš odabir je komoda SARDINIA  koja predstavlja spoj industrijskog i rustičnog i kao takva će se odlično složiti uz naš zid. Nismo birali ujednačeniju strukturu i boju, želeći da vam pokažemo da uvek možete malo da preterate i da se u opremanju prostora u kome živite opustite i srušite i po koje pravilo. Sa svedenijim komadima uostalom možete da se snađete i sami, a za malo smelije kombinacije, tu smo da pomognemo.

Patern u prostor može uploviti i preko samog nameštaja. U naš ambijent opremljen kolekcijom KENT donela ga je fotelja ZURICH. Beli hrast KENTA i osnovna boja fotelje ZURICH se savršeno podudaraju, što nam je omogućilo uvođenje još jedne boje, preko dela zida, a koja se poklapa sa motivima patterna.

I ovde smo poštovali pravilo 60-30-10, po kome 60 procenata u prostoriji treba da bude dominantna boja, 30 sekundarna, a 10 ostaje za akcentnu. Koji god pattern da odaberete, ne zaboravite da primenite i pravilo 50-50. Neka 50 odsto bude po pravilima dizajnera, a 50 po vašoj volji!

Za nove predloge zapratite naš YouTube kanal i vidimo se u novom vlogu!

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Beli zidovi u enterijeru

Beli zidovi u enterijeru

Kada govorimo o bojama u uređenju enterijera, često je akcenat na tome…
Metalni detalji za moderan ambijent doma

Metalni detalji za moderan ambijent doma

Trendovi u opremanju savremenog doma podrazumevaju sve češće i…
Idealne police za vaš dom

Idealne police za vaš dom

Komadi nameštaja za odlaganje i dekorativne sitnice su u domu uvek…
Savršeno organizovana trpezarija

Savršeno organizovana trpezarija

Trpezarija je srce doma, pa se trudite da svaki komad nameštaja birate…
Floralni dezeni u jesenjim ambijentima

Floralni dezeni u jesenjim ambijentima

Jesenji period asocijacija je na bogatstvo boja i šarenilo u prirodi,…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se