Proizvodi
Nazad na proizvode

Najbolje kombinacije dekora drveta u enterijeru

Upotreba samo jednog drvo dekora u prostoru je nešto na šta smo navikli, pa često ulažemo previše truda da uklopimo nameštaj.

Novi trend u uređenju enterijera nam daje slobodu kombinovanja različitih drvo dekora, što u značajnoj meri osvažava prostor. Ukoliko želite da zadržite toplinu ovog prirodnog materijala, a pri tome ste spremni da odstupite od nepisanih pravila o uklapanju tonova drveta, važno je da ispratite neke smernice dizajnera enterijera.

Pre svega je važno da odredite koji dekor drveta želite da bude dominantan i da preovladava u prostoru. Odabrani dekor je u fokusu i određuje u kom pravcu će ići podtonovi u ostatku nameštaja i dekoraciji.

Najbolje kombinacije dekora drveta u enterijeru

Najbolje je da dominantan dekor primenite na velikim površinama, poput regala, ormara, prozora ili poda. Regal EVORA, u kombinaciji dekora artisan hrasta i carbon dekora, sjajan je primer i predstavlja moderno i funkcionalno rešenje. Klub sto TOBAGO (CFTT5024) u crnom drvo dekoru je uz njega odličan dodatak i na neočekivan način dovodi do sklada u ambijentu i dodatno ističe teksturu regala.

Velike površine u primarnom tonu drveta nam određuju da li će podtonovi biti hladnih ili toplih nijansi. U slučaju da ste odabrali orah, beli hrast ili trešnju, birajte tople podtonove, dok uz dekore sa primesama hladne boje, poput sivog hrasta, treba birati hladne podtonove ili neke konkretne boje, poput bele, crne, sive. 

Najbolje kombinacije dekora drveta u enterijeru

Predsoblje CONGRO u dekoru artisan hrasta, predstavlja funkcionalno i moderno rešenje za uređenje predsoblja, a uz ovaj ambijent odlično ide i klub sto M21 u boji oraha. Na ovaj način smo kroz dodatne elemente u drvo dekoru uveli tonove koji imaju istu notu topline kao i dominantni komad nameštaja u ambijentu. Međutim, ukoliko se dobro uklope, kontrastni podtonovi ponekad mogu kreirati najzanimljivije enterijere. 

Prostor možete učiti modernijim tako što ćete odabrati dominantni komad nameštaja u neutralnom drvo dekoru sa detaljima u crnoj, beloj ili čak svetlo sivoj boji, što će sasvim sigurno uneti spontanost i doprineti dinamici ambijenta, a što se može videti na primeru kompjuter stola CT 1726 u kombinaciji sa  trpezarijskom stolicom G604.

Najbolje kombinacije dekora drveta u enterijeru

Ukoliko želite da postignete ravnotežu tonova,ali i da unesete smeliji karakter u enterijer, idealan način je omogućavanje dodira rustučnih drvo dekora sa toplim ili hladnim podtonovima, u zavisnosti od toga kakav efekat želite da izazovete. 

Zbog varijacija u teksturi i boji rustičnog drvo dekora, moguće je čak i dodavanje više tonova u prostor. Elementi u tonovima sivog hrasta, kao i onih u crnoj, beloj ili sivoj boji, neće učini prostor konfuznim, jer se svaki od tih tonova može pronaći u rustičnom drvetu. 

Najbolje kombinacije dekora drveta u enterijeru

Uvođenje jednostavnijih podtonova u svim pomenutim bojama doprinosi ravnoteži prostora kojom dominira rustično drvo, što se odlično može videti na primeru ambijenta trpezarije sa vitrinom NOTE NTEV721L u kombinaciji sa trpezarijskim stolom OSCAR TS u sivom hrast dezenu i trpezarijskim stolicama DC-373-2G. 

Nadamo se da su vas ovi saveti inspirisali da razmislite o prednostima kombinovanja drvo dekora u vašem domu i tako doprinesete da vaš boravak u njemu postane još veće uživanje.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Bordo boja u uređenju enterijera

Bordo boja u uređenju enterijera

Bordo je možda netipičan izbor pri odabiru boje za uređenje…
Privlačno i praktično predsoblje - važan ambijent svakog doma

Privlačno i praktično predsoblje - važan ambijent svakog doma

Prilikom uređenja i dekorisanja doma često zaboravimo na važnost…
Idealni kreveti za trenutke odmora i sna

Idealni kreveti za trenutke odmora i sna

Odabiru kreveta za spavaću sobu treba posvetiti posebnu pažnju, pre…
Kolekcija CLIF za idealnu dozu rustičnosti u domu

Kolekcija CLIF za idealnu dozu rustičnosti u domu

Drvo dekor predstavlja jednu od boljih i sigurnijih opcija kada se…
Neodoljiva privlačnost savremenog nameštaja

Neodoljiva privlačnost savremenog nameštaja

Prilikom uređenja doma često sledimo ideju da želimo moderno…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se