Industrijski stil ponovo aktuelan

Listajući časopise o uređenju doma, svima nam se čini da se na velika vrata vraća industrijski stil kada je u pitanju opremanje i dekorisanje životnog prostora.

Da li zbog trenda, ili pak zbog praktičnosti, jer je za opremanje enterijera pogodno koristiti stare, pohabane stvari, ne znamo, ali ono što dizajneri enterijera Forma Ideale sa sigurnošću tvrde je da sa industrijskim stilom nećete pogrešiti.

Industrijski stil ponovo aktuelan

Kako biste vaš dom osvežili industrijskim stilom, ipak je potrebno znati nekoliko osnova kada je sam stil u pitanju. Glavna karakteristika industrijskog stila ogleda se u kombinovanju starih, arhitektonskih detalja i materijala kao što su metal, beton, opeka i drvo, sa modernim, savremnim dizajnom nameštaja.  Iz tog razloga su sivi i zemljani tonovi nezaobilazni kolorit kod ovog stila.

Idejno rešenje za opremanje trpezarije bilo bi kombinovanje trpezarijskog stola DOMUS 135x80 u dekoru betona i bele, i belih stolica NF-901A sa čeličnim nogarima.

Istina je da industrijski stil nekome može izgledati prilično hladno s obzirom na to da ga karakterišu ogoljeni građevinski materijali kao što su beton, metalne konstrukcije, i naizgled pohabano, neobrađeno drvo. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu korišćenje toplih tonova za bojenje zidova, kao i dekorisanje ambijenta raznim biljkama i zelenilom. Osim toga, posebno je važno napraviti blanas korišćenjem udobnog tapaciranog nameštaja u ovako osmišljenim enterijerima.

Donosimo vam nekoliko primera za tako uređen ambijent dnevnog boravka.

Industrijski stil možete postići kombinacijom regala PARMA u dekoru betona i bele, sa crnom foteljom BARSELONA. Čitav ambijent upotpunili smo biljkama, vintage dekoracijom i tepihom sa geometrijskim šarama.

Industrijski stil ponovo aktuelan

Još jedna varijnta za uređenje dnevnog boravka je kombinacija regala TOTO, takođe u dekoru betona i bele, sa NEW YORK foteljom jarke boje. Ono što još više ovom enterijeru daje industrijski šmek je upravo i tapet sa aplikacijom opeke, kao i korišćenje rasvete koja podseća na stare, industrijske lampe.

Industrijski stil ponovo aktuelan

Kada je reč o rasveti, poželjno je koristiti i velike metalne lustere, kao i gole sijalice na kablu. Što se dekoracije tiče, najbolje je koristiti predmete od drveta koje izgledaju staro, ili su zaista stari, takvih najviše ima po lokalnim antikvarnicama.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

VLOG - Jedna beržera, mnogo uživanja

VLOG - Jedna beržera, mnogo uživanja

Želite li da posle napornog dana, kada stignete u svoj dom, imate…
VLOG - Nova za tren! Spavaća soba u neutralnim tonovima

VLOG - Nova za tren! Spavaća soba u neutralnim tonovima

Dok još traje zima i period obožavanja ušuškavanja, odlučili smo da…
VLOG - Idealna kuhinja za vaš dom

VLOG - Idealna kuhinja za vaš dom

Bilo da je kuhinja mesto u kome rado boravite ili ste tamo jedino „po…
Svet idealnih kuhinja

Svet idealnih kuhinja

Promene kojima se najviše radujemo su one u kojima možemo aktivno da…
Praznični sjaj za idealan početak

Praznični sjaj za idealan početak

U godini kada slavimo 25. rođendan kreirali smo novu, zabavnu, formu!…

Pratite nas