Proizvodi
Nazad na proizvode

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

Kada dođe vreme za uređivanje ili renoviranje doma, pažnju najpre poklanjamo onim krupnijim segmentima koji zauzimaju veći deo prostora u domu.

Većini nas na samom početku najviše pažnje privlači izbor boje zidova i izgled podova, a odmah nakon toga i oni krupniji segmenti nameštaja poput garnitura za sedenje, regala, trpezarijskog nameštaja ili kuhinje. I kada sve stavimo na svoje mesto i kada smo se svesno odlučili za stil u uređenju enterijera, neretko se događa da nam nešto nedostaje da bismo oživeli željenu toplinu i magiju ambijenta.

Taj nezaobolazni sastojak koji čini dom i daje mu autentičnost, nije ništa drugo do manjih komada nameštaja, koji nisu neophodni, ali su veoma poželjni. Oni predstavljaju odraz našeg senzibiliteta i životnog stila i najčešće postaju centar našeg omiljenog kutka u domu.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

U manje komade nameštaja spadaju komode, fotelje, hoklice, stolice, police ... Kako bismo prepoznali koji su to stilski poželjni komadi nameštaja i sa kakvim specifičnostima u dizajnu treba da raspolažu da bi domu dali punoću i eliminisali moguću sterilnost prostora, dizajnerski tim Forma Ideale daje nam smernice kako da izaberemo baš one prave komade nameštaja.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

U svojim predlozima oni počinju od fotelja, jer one, u zavisnosti od toga da li je njihova specifičnost u boji ili dizajnu, imaju moć da oplemene ambijent svake prostorije čiji su deo. Dobri primer takvih fotelja, koje se ističu modernim dizajnom, ali koje mogu i bojom i teksturom doprineti razbijanju stilske monotonije, svakako su G01 i fotelja CUBA.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

Ono što takođe može biti dominantan detalj, ali i estetski privlačno rešenje je, uneti u ambijent dnevne sobe, recimo, specifično dizajniranu baštensku stolicu, poput stolice MARGARITA. Njena tekstura i dizajn, kao i prozračnost, uneće svežinu i modernu notu u ambijent, ali nam neće uskratiti ni udobnost.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

Sličan efekat ćemo postići i ako se opredelimo za hoklicu koja je pre svega lako prenosiv i izuzetno ptraktičan detalj u svakom životnom prostoru. Dizajnirana je tako da nam svojom teksturom i izgledom utopljava ambijent i omekšava stilsku krutost, koja često izborom krupnih komada nameštaja i kolorita neprimetno uđe u naš dom.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

Pored sedećeg nameštaja koji se može izdvojiti kao upečatljiv stilski detalj, sve više se takva uloga može dodeliti i komodama modernog i inspirativnog dizajna. Komode su specifični sitni komadi nameštaja.

Ukoliko je u domu nema, to može proći neopaženo, ali kada je deo ambijenta, onda sasvim sigurno privlači veliku pažnju koju i zaslužuje. Jedan od takvih modela po izboru naših dizajnera je komoda CHELSEA CHLK23, koja jednostavnim dizajnom frontova, a sveukupno snažnim estetskim utiskom, još jednom potvrđuje minimalističke vrednosti zbog kojih minimalizam i jeste jedan od omiljenih savremenih stilova u uređenju enterijera.

Ukoliko vas je ovo što ste pročitali inspirisalo, usudite se da eksperimentišete sa sitnijim komadima nameštaja i detaljima u svom domu. Bogatstvo boja, tekstura i dizajnerskih detalja je ono što svakom životnom prostoru poklanja lični pečat i od njega pravi dom.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Radni prostor kao inspiracija

Radni prostor kao inspiracija

Možda vam rad, ili učenje na ležaju zvuči primamljivo, ali je pitanje…
Toplina i nežnost jesenjih enterijera

Toplina i nežnost jesenjih enterijera

Životni ritmovi su nam se uveliko promenili i još uvek se menjaju, pa…
Stvorite osećaj intimnosti, sreće i blagostanja u domu

Stvorite osećaj intimnosti, sreće i blagostanja u domu

Svaki novi dan života predstavlja razlog za slavlje, pa se potrudite…
Idealan TV kutak za svaki trenutak

Idealan TV kutak za svaki trenutak

Prilikom uređivanja dnevnog boravka treba posebno obratiti pažnju na…
Vlog - Crno beli enterijeri

Vlog - Crno beli enterijeri

Crno beli enterijeri su veliki izazov i inspiracija. Kombinacija ove…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se