Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

Kada dođe vreme za uređivanje ili renoviranje doma, pažnju najpre poklanjamo onim krupnijim segmentima koji zauzimaju veći deo prostora u domu.

Većini nas na samom početku najviše pažnje privlači izbor boje zidova i izgled podova, a odmah nakon toga i oni krupniji segmenti nameštaja poput garnitura za sedenje, regala, trpezarijskog nameštaja ili kuhinje. I kada sve stavimo na svoje mesto i kada smo se svesno odlučili za stil u uređenju enterijera, neretko se događa da nam nešto nedostaje da bismo oživeli željenu toplinu i magiju ambijenta.

Taj nezaobolazni sastojak koji čini dom i daje mu autentičnost, nije ništa drugo do manjih komada nameštaja, koji nisu neophodni, ali su veoma poželjni. Oni predstavljaju odraz našeg senzibiliteta i životnog stila i najčešće postaju centar našeg omiljenog kutka u domu.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

U manje komade nameštaja spadaju komode, fotelje, hoklice, stolice, police ... Kako bismo prepoznali koji su to stilski poželjni komadi nameštaja i sa kakvim specifičnostima u dizajnu treba da raspolažu da bi domu dali punoću i eliminisali moguću sterilnost prostora, dizajnerski tim Forma Ideale daje nam smernice kako da izaberemo baš one prave komade nameštaja.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

U svojim predlozima oni počinju od fotelja, jer one, u zavisnosti od toga da li je njihova specifičnost u boji ili dizajnu, imaju moć da oplemene ambijent svake prostorije čiji su deo. Dobri primer takvih fotelja, koje se ističu modernim dizajnom, ali koje mogu i bojom i teksturom doprineti razbijanju stilske monotonije, svakako su G01 i fotelja CUBA.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

Ono što takođe može biti dominantan detalj, ali i estetski privlačno rešenje je, uneti u ambijent dnevne sobe, recimo, specifično dizajniranu baštensku stolicu, poput stolice MARGARITA. Njena tekstura i dizajn, kao i prozračnost, uneće svežinu i modernu notu u ambijent, ali nam neće uskratiti ni udobnost.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

Sličan efekat ćemo postići i ako se opredelimo za hoklicu koja je pre svega lako prenosiv i izuzetno ptraktičan detalj u svakom životnom prostoru. Dizajnirana je tako da nam svojom teksturom i izgledom utopljava ambijent i omekšava stilsku krutost, koja često izborom krupnih komada nameštaja i kolorita neprimetno uđe u naš dom.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

Pored sedećeg nameštaja koji se može izdvojiti kao upečatljiv stilski detalj, sve više se takva uloga može dodeliti i komodama modernog i inspirativnog dizajna. Komode su specifični sitni komadi nameštaja.

Ukoliko je u domu nema, to može proći neopaženo, ali kada je deo ambijenta, onda sasvim sigurno privlači veliku pažnju koju i zaslužuje. Jedan od takvih modela po izboru naših dizajnera je komoda CHELSEA CHLK23, koja jednostavnim dizajnom frontova, a sveukupno snažnim estetskim utiskom, još jednom potvrđuje minimalističke vrednosti zbog kojih minimalizam i jeste jedan od omiljenih savremenih stilova u uređenju enterijera.

Ukoliko vas je ovo što ste pročitali inspirisalo, usudite se da eksperimentišete sa sitnijim komadima nameštaja i detaljima u svom domu. Bogatstvo boja, tekstura i dizajnerskih detalja je ono što svakom životnom prostoru poklanja lični pečat i od njega pravi dom.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

VLOG - Jedna beržera, mnogo uživanja

VLOG - Jedna beržera, mnogo uživanja

Želite li da posle napornog dana, kada stignete u svoj dom, imate…
VLOG - Nova za tren! Spavaća soba u neutralnim tonovima

VLOG - Nova za tren! Spavaća soba u neutralnim tonovima

Dok još traje zima i period obožavanja ušuškavanja, odlučili smo da…
VLOG - Idealna kuhinja za vaš dom

VLOG - Idealna kuhinja za vaš dom

Bilo da je kuhinja mesto u kome rado boravite ili ste tamo jedino „po…
Svet idealnih kuhinja

Svet idealnih kuhinja

Promene kojima se najviše radujemo su one u kojima možemo aktivno da…
Praznični sjaj za idealan početak

Praznični sjaj za idealan početak

U godini kada slavimo 25. rođendan kreirali smo novu, zabavnu, formu!…

Pratite nas