Proizvodi
Nazad na proizvode

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

Kada dođe vreme za uređivanje ili renoviranje doma, pažnju najpre poklanjamo onim krupnijim segmentima koji zauzimaju veći deo prostora u domu.

Većini nas na samom početku najviše pažnje privlači izbor boje zidova i izgled podova, a odmah nakon toga i oni krupniji segmenti nameštaja poput garnitura za sedenje, regala, trpezarijskog nameštaja ili kuhinje. I kada sve stavimo na svoje mesto i kada smo se svesno odlučili za stil u uređenju enterijera, neretko se događa da nam nešto nedostaje da bismo oživeli željenu toplinu i magiju ambijenta.

Taj nezaobolazni sastojak koji čini dom i daje mu autentičnost, nije ništa drugo do manjih komada nameštaja, koji nisu neophodni, ali su veoma poželjni. Oni predstavljaju odraz našeg senzibiliteta i životnog stila i najčešće postaju centar našeg omiljenog kutka u domu.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

U manje komade nameštaja spadaju komode, fotelje, hoklice, stolice, police ... Kako bismo prepoznali koji su to stilski poželjni komadi nameštaja i sa kakvim specifičnostima u dizajnu treba da raspolažu da bi domu dali punoću i eliminisali moguću sterilnost prostora, dizajnerski tim Forma Ideale daje nam smernice kako da izaberemo baš one prave komade nameštaja.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

U svojim predlozima oni počinju od fotelja, jer one, u zavisnosti od toga da li je njihova specifičnost u boji ili dizajnu, imaju moć da oplemene ambijent svake prostorije čiji su deo. Dobri primer takvih fotelja, koje se ističu modernim dizajnom, ali koje mogu i bojom i teksturom doprineti razbijanju stilske monotonije, svakako su G01 i fotelja CUBA.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

Ono što takođe može biti dominantan detalj, ali i estetski privlačno rešenje je, uneti u ambijent dnevne sobe, recimo, specifično dizajniranu baštensku stolicu, poput stolice MARGARITA. Njena tekstura i dizajn, kao i prozračnost, uneće svežinu i modernu notu u ambijent, ali nam neće uskratiti ni udobnost.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

Sličan efekat ćemo postići i ako se opredelimo za hoklicu koja je pre svega lako prenosiv i izuzetno ptraktičan detalj u svakom životnom prostoru. Dizajnirana je tako da nam svojom teksturom i izgledom utopljava ambijent i omekšava stilsku krutost, koja često izborom krupnih komada nameštaja i kolorita neprimetno uđe u naš dom.

Detalji koji čine dom - Mali komadni nameštaj

Pored sedećeg nameštaja koji se može izdvojiti kao upečatljiv stilski detalj, sve više se takva uloga može dodeliti i komodama modernog i inspirativnog dizajna. Komode su specifični sitni komadi nameštaja.

Ukoliko je u domu nema, to može proći neopaženo, ali kada je deo ambijenta, onda sasvim sigurno privlači veliku pažnju koju i zaslužuje. Jedan od takvih modela po izboru naših dizajnera je komoda CHELSEA CHLK23, koja jednostavnim dizajnom frontova, a sveukupno snažnim estetskim utiskom, još jednom potvrđuje minimalističke vrednosti zbog kojih minimalizam i jeste jedan od omiljenih savremenih stilova u uređenju enterijera.

Ukoliko vas je ovo što ste pročitali inspirisalo, usudite se da eksperimentišete sa sitnijim komadima nameštaja i detaljima u svom domu. Bogatstvo boja, tekstura i dizajnerskih detalja je ono što svakom životnom prostoru poklanja lični pečat i od njega pravi dom.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…
Moderan dom uz atraktivni drvo dekor kolekcije PORTO

Moderan dom uz atraktivni drvo dekor kolekcije PORTO

Nameštaj u drvo dekoru predstavlja jednu od vanvremenskih, pa tako i…
Moderni klub stolovi za osveženje dnevnog boravka

Moderni klub stolovi za osveženje dnevnog boravka

Važna komponenta dnevnog boravka koja daje jedinstvenost prostoru,…
Trpezarija za moderne enterijere

Trpezarija za moderne enterijere

Raznovrsnost u izboru nameštaja za uređenje doma može ponekad biti i…
Funkcionalne i komforne sofe za moderne ambijente

Funkcionalne i komforne sofe za moderne ambijente

Dnevni boravak jedna je od najvažnijih prostorija u domu i zahteva…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se