Proizvodi
Nazad na proizvode

Boho trpezarija

Boemski ili boho stil ima dugu tradiciju, a njegove dominantne estetske karakteristike u uređenju enterijera potiču iz Francuske s kraja 18. i početka 19. veka i vezuju se za opušten, boemski način života.

Odlike boho stila nekada i danas se delimično poklapaju.

Značajnije modifikacije ovaj stil je doživeo u vreme ekspanzije hipi stila 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, a onda i u poslednjim decenijama pod uticajem modernih entrijerskih stilova uređenja poput mediteranskog, skandinavskog ili minimalističkog.  U svakom svom pojavnom obliku boho stil asocira na bezbrižan, opušten, udoban enterijer, pun života, koji je oslobođen formalnosti i strogih pravila.

Veoma često se za konkretne stilove opredeljujemo u uređenju glavnih prostorija u domu, poput dnevne i spavaće sobe, ali ne napušta nas ni potreba da stilski ujednačimo ceo ambijent doma, posebno kada smo ljubitelji nekog stilskog pravca u uređenju enterijera. Ovoga puta dizajneri enterijera Forma Ideale nam daju savete i predloge kako da uredimo trpezariju u boho stilu i pre svega stavljaju akcenat na to da ovako stilizovan ambijent treba da bude odraz karaktera osoba koje tu žive.

Boho trpezarija

Što se tiče odabira boja kako za zidove, tako i za podove, ali i za krupan nameštaj dizajneri predlažu i tople i hladne boje, ali u pastelnim nijansama. Za izbor toplih nijansi najbolji su tonovi peska, dok je kod hladnih tonova najbolje birati pastelne nijanse plave boje i sivu.

Ovakav ambijent je odlično prikazan u enterijeru trpezarije manjih dimenzija koju čine trpezarijski sto DT 80X80 u kombinaciji sa trpezarijskim stolicama G501-2, kao i zidnom policom poput zidne police KENT ZP pogodne za izlaganje dekoracije koja je nezaobilazno obeležje boho stila.

Boho trpezarija

Ukoliko želimo da obogatimo ambijent boho kuhinje još nekim elementom, preporuka dizajnera je da to bude vitrina, bilo da je ona otvorena ili poluzastakljena, u minimalističkom, skandinavskom ili retro stilu. Ono što je važno je da ima dodatnog prostora za odlaganje autentičnih dekorativnih detalja, ali i da je  karakteriše potrebna toplina kao što je to slučaj kod vitrina ASPEN W1D.

Boho trpezarija

Idealna kombinacija za ambijente manjih dimenzija mogu biti i trpezarijske stolice HTC-118 u kombinaciji sa već pomenutim trpezarijskim stolom DT 80x80, koji čine sjajan spoj rustičnog i modernog u svetlim bojama i ostavljaju mnogo mogućnosti da se u ambijentu poigramo kombinovanjem dekoracija, floralnim ili geometrijskim motivima, različitim teksturama, a koji se mogu naći na jastucima, tepihu, posuđu ...

Detalji koji deluju neobrađeno i sirovo su posebno interesantni u ovim ambijentima, a tu je i neizostavno sobno bilje manjih ili većih dimenzija u zavisnosti od prostora kojim raspolažemo. Važno je da znamo da je boho stil bez zelenih, osvežavajućih, oaza, skoro nezamisliv.

Boho trpezarija

Već pomenute trpezarijske stolice HTC-118, možemo upotrebiti i za prostorno ležernije trpezarije, uz prostraniji sto poput trpezartijskog stola DOMUS 135x80, koji odlikuje privlačna kombinacija drvo i belog dekora. Uz kombinaciju drveta, metala, biljaka i različitih paterna i tekstura, dizajneri Forma Ideale ističu da su dekoracije napravljane od konopca ili npr. mornarsko uže, idealne za ovaj stil daće poseban šarm ambijentu ...

Boho stil je specifičan po mnogo čemu, a jedna od njegovih glavnih karakteristika je da mu možemo dodati sve ono što nam stvara osećaj opuštenosti, bezbrižnosti i topline, jer na tim osobinama i jeste zasnovan ovaj stil. Nekada je potrebno zaobići svaku formalnost i stilske standarde, jer na kraju, dom nisu zidovi bojeni po strogim pravilima, niti stroga pravila, uopšte. Naš dom smo mi, a u tom domu je važno da bude ono što će nam dati osećaj podržanosti u našoj istinskoj prirodi.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Fotelje sa stilom - Više od udobnosti

Fotelje sa stilom - Više od udobnosti

U zavisnosti od toga da li birate moderno dizajnirane ili klasične…
Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se