Ambijenti kao sa Instagrama

Ukoliko smo ljubitelji dizajna enterijera, u tom slučaju vreme koje provodimo na društvenim mrežama možemo iskoristiti kao inspiraciju, posebno ako je reč o Instagramu, ali i drugim društvenim mrežama koje se više oslanjaju na vizuelne sadržaje.

Upravo zbog činjenice da iza fotografija koje svakodnevno pratimo na društvenim platformama naješće stoje „profesionalci“, ono što prezentuju postaje predmet naših želja. Dizajneri enterijera preporučuju da ne propustimo priliku da ono što nas inspiriše sačuvamo i tako jasnije definišemo svoje želje i stil pri uređenju ambijenata u svom domu.

Postoji mnogo različitih detalja koji nas mogu privući na fotografijama na koje naiđemo u pregledanju omiljenih sadržaja i profila o uređenju doma, pa naši dizajneri predlažu da ukoliko želimo da neke od ideja sprovedemo u delo i napravimo svoj „inspiration board“. Najpre treba odabrati stil koji odgovara našem senzibilitetu i potrebama, a kada odredimo da li želimo neki specifičan stil, ili pak mešavinu stilova, onda se možemo prepustiti odabiru boja i detalja.

Ambijenti kao sa Instagrama

Fotografije sa Instagrama često prikazuju segmente, ali prikazuju i potpuna uređenja. Tako možemo uvideti mnogo toga iz samo jedne fotografije. Fotografija samo jednog dela ambijenta dnevne sobe, može nas inspirisati da kreiramo ceo ambijent.

Upravo ovim malim „zlatnim“ pravilom se rukovode i naši enterijeristi. Odlične ideja može se videti na primerima poput fotografije sa ležajem MONDO u sivoj boji, odlično uklopljenim uz vitrinu SARDINIA POP, a kako bi se stilski uskladili detalji, odabran je klub sto BJ-9874 u kombinaciji metala i stakla.

Ambijenti kao sa Instagrama

Vitrine svetlog, toplog drvo dekora, možemo kombinovati sa tamnijim tonovima zidova, kao što je slučaj prikazanog dela ambijenta sa vitrinom SADRINIA 2K VS2 i dobiti jedan elegantniji utisak. Uz dodatnu ugradnu rasvetu na vitrini, ovaj ambijent i pored tamnih zidova, odavaće toplinu i životnost prostora.

Ambijenti kao sa Instagrama

A ukoliko uživamo u urbanom uređenju i privlače nas enterijeri industrijskog stila sa neobrađenim zidovima od opeke u kombinaciji sa podovima hladnih boja, opet ih možemo osvežiti svetlim drvo dekorom toplog artisan hrasta, poput komode SARDINIA 2K1F, uz, u ovom slučaju, nezaobilaznu stolicu TC-1991, koja svojom metalnom konstrukcijom pojačava karakteristike stila. Toplini doprinose i jastuci upečatljivih boja i paterna, praveći idealan balans između toplog i hladnog u enterijeru.

Ambijenti kao sa Instagrama

TV polica ALICANTE, koji čini kombinacija dekora artisan hrasta i tamnog parsol stakla, odličan je primer estetski privlačnog komada u ambijentu koji nam može biti inspiracija za uređenje ostatka prostora dnevne sobe. Uz ovakav komad nameštaja koji oplemenjuje prostor, može se uklopiti moderna i  atraktivna fotelja CUBA, koja će svojim dizajnom upotpuniti ambijent.

Sudeći po ovim primerima, gde smo ciljano koristili samo jedan dekor drveta i sivu boju kao neutralnu, prikazali smo vam šarenolikost mogućnosti kako se uz dobru inspiraciju sa Instagrama, možete napraviti očaravajući estetski doživljaj. Nema „divnih“ ambijenata bez dobro uklopljene dekoracije, za koju takođe možete uvek naći inspiraciju na našem Instagram profilu, a među najvažnijim detaljima, koji daju život svim ambijentima, upravo su zelene sobne biljke, pa budite pažljivi prema njima ove zime, jer osim što nam ulepšavaju ambijente, sasvim sigurno nam i svaki pogled na njih popravlja raspoloženje. U stvari, jeste li videli, uopšte, neki estetski privlačan ambijent u kome nema zelenog bilja ili bujnih buketa cveća u nekom ćupu? Mi nismo!

+ Share
this post

 

Novogodišnji ambijenti

Novogodišnji ambijenti

PREPORUKA

VLOG - Baštenski nameštaj stvoren za uživanje

VLOG - Baštenski nameštaj stvoren za uživanje

Prilikom uređenja životnog prostora, vođeni smo estetikom, ali…
Enterijer koji odiše novom energijom

Enterijer koji odiše novom energijom

Proleće je godišnje doba koje uvek donese novu energiju i svežinu, a u…
Elementi prirode kao inspiracija za uređenje doma

Elementi prirode kao inspiracija za uređenje doma

Zbog savremenog načina života i svakodnevne užurbanosti, sve češće…
VLOG - Komode DUERO - mali komadi, velika rešenja

VLOG - Komode DUERO - mali komadi, velika rešenja

Smena godišnjih doba nas uvek sačeka sa gomilom stvari, koje odjednom…
Klasičan stil uređenja enterijera nikada ne izlazi iz mode

Klasičan stil uređenja enterijera nikada ne izlazi iz mode

Klasičan stil u uređenju enterijera nikada ne izlazi iz mode.…

Pratite nas