Proizvodi
Nazad na proizvode

Rekordan izvoz srpske industrije nameštaja

Izvoz kompanije Forma Ideale, lidera u jednoj od najperspektivnijih grana srpske industrije, prošle godine učestvovao 21% u ukupnom izvozu iz Srbije.

Proizvodnja drvne industrije Srbije u 2018. je porasla u odnosu na prethodnu godinu, ostvaren je izvoz vredan 587 miliona dolara, a višegodišnja stopa rasta izvoza nameštaja, u prošloj godini je bila dvocifrena – 12%, dok je ostvareni suficit 253 miliona dolara, istaknuto je na konferenciji za novinare održanoj u Privrednoj komori Srbije. Predstavnici struke, komore i ministarstva podvukli su važnost značaja industrije nameštaja za ukupan privredni ambijent u zemlji, posebno ističući rezultate Forma Ideale, čiji je izvoz učestvovao sa 21% u ukupnom izvozu industrije nameštaja Srbije.

"Rekordni poslovni rezultati kompanije u prošloj godini doprineli su plasmanu nameštaja Forma Ideale na 44 tržišta na 4 kontinenta", istakao je direktor marketinga kompanije Forma Ideale Aleksandar Ružesković, dodavši da se 4 od 5 proizvedenih komada nameštaja izveze, čime se na najbolji način potvrđuje uspešan polsovni obrazac kompanije koja trasira put čitave indutrije nameštaja.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se