Proizvodi
Nazad na proizvode

Žuta i siva - Kombinujte boje godine u uređenju doma

Svaka sezona donosi nam nove trendove, kako na modnim pistama, tako i u dizajnu enterijera.

Trendove svakako prati i odabir boja, a boje koje su odabrane za 2021. godinu su siva (Ultimate Gray) i žuta (Illuminating). Ove dve boje su kontrastne, jedna je deo monohromatske palete, dok je druga osnovna boja, pa ipak, kada se nađu jedna pored druge, međusobno stvaraju harmoničan utisak na posmatrača.

Iako na prvi pogled kombinacija ove dve boje možda izgleda kao neobičan spoj za uređenje enterijera, i da se sjajno uklapa samo na fotografijama koje svakodnevno pratimo na Instagramu, uz prave savete, ovaj trend možete bez mnogo muke primeniti u vašem ambijentu.

Žuta i siva - Kombinujte boje godine u uređenju doma

Ležaj DANTE, u sivom štofu, idealan je za opremanja prostora različitih dimenzija i namena. Ovaj model ležaja poseduje mogućnost pretvaranja u ležaj za spavanje, mehanizmom obaranja naslona, a funkcionalnosti ovog modela doprinosi i kutija za odlaganje posteljine.

Sjajan dodatak ambijentu može biti i garderober GALICIA 220, u sivom dezenu sa dekorativnim horizontalnim aplikacijama od crnog bojenog stakla, koji predstavlja moderno i kreativno dizajnersko rešenje. Unutrašnjost garderobera se sastoji od segmenta sa policama u levom i desnom delu, kao i segmenta sa garderobnom šipkom u središnjem delu, a poseduje i mogućnost ugradnje usporivača kod kliznog mehanizma, koji dodatno doprinose sigurnosti i funkcionalnosti.

Jedan od načina da u okviru ovog ambijenta ispratite trend sive i žute boje jeste da ubacite detalje u žutoj boji, u vidu dekorativnih jastuka, ćebića, kutija. Ovaj trik može učiniti da ambijent deluje renovirano, i na taj način ćete potpuno osvežiti prostor.

Dodatnu dinamiku u dom možete uneti tako što ćete zid obojiti u sivo ili ga obogatiti sivim tapetom sa umerenim paternom, za šta će vam biti potrebno malo više vremena.

 

Žuta i siva - Kombinujte boje godine u uređenju doma

Ukoliko je ostatak nameštaja u vašem ambijentu u neutralnim belim tonovima, žuti komad nameštaja biće pravo osveženje. Ovaj princip se može primeniti i u modernim belim i retro belim ambijentima, a fotelja ZURICH u žutom dezenu, zbog svog klasičnog izgleda, može biti izbor za moderan, a isto tako i retro ambijent.

Žuta i siva - Kombinujte boje godine u uređenju doma

U slučaju da ste dovoljno smeli i da želite rešenje koje će biti uočljivo i privući pažnju,  bojenjem zida u žutu boju instant ćete dobiti ovakav efekat. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da taj zid ne treba da bude deo dnevne sobe ili nekog drugog ambijenta gde povodite mnogo vremena, ali zid hodnika, na primer, može biti više nego idealno rešenje. Uz zid u žutoj boji u predsoblju odlično bi se uklopili sistemi elemenata predsoblja ASTOR.

Ukoliko se odlučite da dom uredite u trendi sivoj i žutoj boji, samo pratite svoj osećaj i odlučite se za idealnu kombinaciju, koja će doprineti svežini vašeg doma i pružiti vam ambijent za uživanje.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Beli nameštaj za neprolaznu estetiku doma

Beli nameštaj za neprolaznu estetiku doma

Ambijenti u kojima dominira beli nameštaj ostavljaju utisak vedrine,…
Beli zidovi u enterijeru

Beli zidovi u enterijeru

Kada govorimo o bojama u uređenju enterijera, često je akcenat na tome…
Metalni detalji za moderan ambijent doma

Metalni detalji za moderan ambijent doma

Trendovi u opremanju savremenog doma podrazumevaju sve češće i…
Idealne police za vaš dom

Idealne police za vaš dom

Komadi nameštaja za odlaganje i dekorativne sitnice su u domu uvek…
Savršeno organizovana trpezarija

Savršeno organizovana trpezarija

Trpezarija je srce doma, pa se trudite da svaki komad nameštaja birate…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se