Proizvodi
Nazad na proizvode

Zaobljene linije u enterijeru

U dizajnu enterijera uglavnom dominiraju ravne linije i oštre ivice. S druge strane, isticanje oblina pomaže u omekšavanju izgleda ambijenata, stvarajući nežniji i prijatniji prostor, a može i skrenuti pažnju na određenu oblast vašeg prostora koju želite da istaknete.

Ukoliko tražite ideje kako da implementirate zaobljene linije u svoj dom, delimo sa vama neke zanimljive načine kako to možete da uradite.

Već duže vreme su u dizajnu enterijera zastupljene stroge geometrijske forme i uglađene oštre ivice, ali vreme je za promenu. Od kružnih okretnih stolica do zakrivljenih sofa, ove sezone sve je u vezi sa prihvatanjem estetike oblijeg dizajna.

Zaobljene linije u enterijeru

Nameštaj sa zaobljenim ivicama ima svoju istoriju kada je u pitanju dizajn nameštaja, a sada se, na velika vrata vraća kao trend u dizajn enterijera. Trpezarijski sto T-TRIANGLE pravi je primer zaobljene geometrije koja će biti fokusna tačka u prostoru. Modernog je dizajna, a trougaoni oblik ploče unosi asimetriju u prostor i čini ga dinamičnim i atraktivnim. Praktičan je jer može stajati u prostoru i uz zid, a njegov dekor tamnog drveta lako se uklapa u skoro svaki enterijer. Uz njega se odlično uklapa trpezarijska stolica C510 koja komplementira zaboljenim ivicama stola, kao i trpezarijska klupa B510 koja može stajati ispod stola ukoliko se ne koristi.

Nameštaj zaobljenih ivica stvara osećaj prijatne estetike i udobnosti, a možete birati i manje komade nameštaja, poput taburea BRIŽ u tamnozelenom štofu, koji predstavlja izuzetan izbor dodatnog prostora za sedenje u modernim savremenim ambijentima.

Zaobljene linije u enterijeru

Odlična je kombinacija nameštaja zaobljenih ivica sa komadima ravnih linija, što će u prostor, pored mekoće, uneti i neophodnu dinamiku. Elipsasti oblik taburea omekšaće ravne ivice sofe, kao što je to  primer sa ležajem BOJANA u kombinaciji sa tabureom BRIŽ.

Zaobljene linije u enterijeru

U većem životnom prostoru, zakrivljeni komad nameštaja može da napravi posebno privlačnu fokusnu tačku. Sjajan primer je dvosed CHATTO koji će ambijent učiniti dodatno atraktivnim. Najbolje je da ga postavite tako da bude fokusna tačka ambijenta, a okružite ga pratećim akcentima, koji takođe mogu biti zaobljenih ivica. Neka i dekoracija bude zaobljenih ivica, poput okruglih ogledala na zidovima.

U uskim i malim prostorijama, nameštaj zaobljenih ivica može doprineti osećaju vizuelne prostranosti, dok je u kompaktnim ambijentima savršeno rešenje za izbegavanje nezgodnih uglova. Ukoliko postoji mogućnost, najbolje se ističe kada je uparen sa elegantnim arhitektonskim lukovima, okruglim i zaobljenim prozorima i talasastim pregradama, jer se postiže objedinjenost ovakve teme u stilizaciji enterijera.

Trend nameštaja zaobljenih ivica postao je novi trend u dizajnu enterijera, koji će svakako doprineti osveženju ambijenta i uneti novu energiju i estetiku u dom.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Radna soba za vaše školarce

Radna soba za vaše školarce

Kako se bliži septembar, glavna asocijacija i roditelja i školaraca…
Monohromatski enterijeri su uvek u trendu

Monohromatski enterijeri su uvek u trendu

Trend koji je uvek aktuelan, čak i u uređenju doma, jeste kombinacija…
Snaga biljaka u uređenju enterijera

Snaga biljaka u uređenju enterijera

U modernom dizajnu enterijera biljke su sve popularnije, a njihova…
Jednostavni načini da dom učinite modernim

Jednostavni načini da dom učinite modernim

Tradicionalno uređeni domovi mogu ostaviti utisak jednoličnosti i…
Iskoristite letnji period za osveženje doma

Iskoristite letnji period za osveženje doma

Letnji period idealan je za preuređenje doma. Ono od čega uvek možete…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se