Proizvodi
Nazad na proizvode

Učinite dom svetlijim i prostranijim

Život u domu koji ima više izvora prirodne svetlosti je svima prijatniji. Pored toga što ima dobar uticaj na raspoloženje onih koji u njemu žive, osvetljenost prostora, takođe, doprinosi i njegovoj estetskoj privlačnosti.

Ovakve enterijere je lakše i uređivati od onih koji su tamniji, sa manje izvora svetlosti. Dizajneri enterijera su posvetili mnogo pažnje uređenju prostora tako da se u njemu naglasi osvetljenost, a za sve one koji žele svetlije ambijente, bilo da imaju manje ili više izvora prirodne svetlosti, imaju i ovoga puta korisne savete.

Učinite dom svetlijim i prostranijim

Prostorije sa velikim prozorima i svetlarnicima pružiće pravu količinu prirodne svetlosti, a ukoliko želimo da je naglasimo, predlog je da zidove obojimo u svetle nijanse, a plafone u čistu belu. Za ovakav ambijent, idealan za dnevni boravak, važno je birati svetle krupnije komade nameštaja. Jedan od predloga je ugaona garnitura GALIJA LUX M u svetlo sivom štofu, a uz koji se odlično uklapaju klub stolovi BJ-9852 i BJ-9851.

I veštački izvori svetlosti u potpunosti utiču na transformaciju prostora, pa pri izboru dodatnog osvetljenja možete biti maštoviti. Kao dekoraciju za večernje sate možete koristiti lampione, sveće i druge ambijentalne izvore svetlosti, a za potpuni ugođaj na garnituru postavite udobne jastuke i legane prekrivače ili omiljeno mekano ćebe.

Učinite dom svetlijim i prostranijim

Dizajn i raspored nameštaja, kao i slobodan površinski prostor, mogu da učine da prostor deluje veći nego što jeste. Savet je da birate veće i više komade nameštaja, dok na sredini prostorije ne bi trebalo da bude velikog nameštaja. Vitrine PIANO V60-1KSV/PN i PIANO V90-2KS1F/PN, u kombinaciji sa TV stolom PIANO TV120-1K2F/PN, čine sjajnu kombinaciju savremenog dizajna za dnevni boravak. Klub sto PIANO KLS-1F je obavezan dodatak, a viseća polica PIANO VP90/PN može poslužiti za dekoraciju i odlaganje sitnica.

Savetuje se minimalna dekoracija, najbolje u pastelnim bojama, a zelene biljke su uvek dobar izbor.

Učinite dom svetlijim i prostranijim

Transparentne staklene površine doprinose prozračnosti ambijenta, pa je za trpezariju odličan odabir trpezarijski sto K-1, sa staklenom pločom, uz koji se uklapaju moderne trpezarijske stolice Y-163.

Otvorena polica MAURO (MXXR331) u beloj boji praktično je rešenje za odlaganje omiljenih knjiga ili dekoracije. Preporuka je da podovi budu u svetlim nijansama, a za efekat prostranijeg ambijenta bilo bi dobro da nameštaj bude odvojen od zida, jer nameštaj postavljen uz zidove jasno ocrtava granice prostora i naglašava koliko je taj prostor mali.

Učinite dom svetlijim i prostranijim

Velika ogledala su odličan izbor jer ostavljaju utisak vizuelno većeg prostora, dok reflektovanje svetlosti doprinosi efektu dodatne osvetljenosti ambijenta. Cipelar HUGO 24 OG i cipelar HUGO 23 OG, u kombinaciji ogledala i dekora aritsan hrasta, pružiće prostoru baš takav efekat, a istovremeno biti korisni i poslužiti za odlaganje obuće.

Još neki korisni trikovi da prostor izgleda svetlije i veće je da odaberete tanje zavese, a drapere postavite po punoj dužini zida na kojem je prozor, kako bi izgledalo da je prozor preko cele površine zida. Takođe, što više slobodnog prostora ima na podu, prostor će se činiti većim, a u tom izgledu pomažu i svetli tepisi, bez jarkih šara i dezena.

Nadamo se da su vam ovi saveti korisni i da ćete njihovom primenom osvetliti svoj dom i učiniti da izgleda prostranije.

+ Share
this post

 

Beton dekor za dom u trendu

Beton dekor za dom u trendu

Pattern – pečat prostora

Pattern – pečat prostora

PREPORUKA

Moderni klub stolovi za osveženje dnevnog boravka

Moderni klub stolovi za osveženje dnevnog boravka

Važna komponenta dnevnog boravka koja daje jedinstvenost prostoru,…
Trpezarija za moderne enterijere

Trpezarija za moderne enterijere

Raznovrsnost u izboru nameštaja za uređenje doma može ponekad biti i…
Funkcionalne i komforne sofe za moderne ambijente

Funkcionalne i komforne sofe za moderne ambijente

Dnevni boravak jedna je od najvažnijih prostorija u domu i zahteva…
Kolekcija BRETAGNA – Vanvremenska zelena za moderan enterijer

Kolekcija BRETAGNA – Vanvremenska zelena za moderan enterijer

Nijansa koja u enterijeru deluje smirujuće i asocijacija je na mir i…
Neodoljiva nota rustike u vašem domu

Neodoljiva nota rustike u vašem domu

Rustični dizajn enterijera predstavlja topao i ležeran stil i…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se