Proizvodi
Nazad na proizvode

Radna soba za vaše školarce

Kako se bliži septembar, glavna asocijacija i roditelja i školaraca jeste početak školske godine.

I svako brine o svome – školarci o predstojećim školskim obavezama i domaćim zadacima, a roditelji o neophodnim kupovinama udžbenika, školskog pribora, ali i dečijim radnim sobama i njihovom uređenju. Najviše posla, po svemu sudeći, imaju upravo roditelji čiji mališani tek polaze u školu, pa im je potreban lični prostor za rad i rast, ili iz nižih kreću u više razrede, kada radni prostor traži veće transformacije u skladu sa obavezama, ali i željama dece. Upravo zbog toga smo kreirali neke predloge za uređenje ovog dela životnog prostora, kako bismo vam u svakom smislu olakšali put do idealne radne sobe, a polazak u školu učinili manje stresnim.

Radni sto je svakako glavni deo radne sobe, i najbolje je postaviti ga uz zid ili ispred prozora, a u zavisnosti od uzrasta školaraca i njihovog karaktera, opredelite se za vama odgovarajuću opciju. Kada je reč o odabiru kreveta za vaše mališane, sve je stvar ukusa i potreba, u zavisnosti od uzrasta.

Radna soba za vaše školarce

Sto koji je postavljen uz zid može biti bolja opcija za produktivnost, posebno kod one dece koja lako gube fokus i postaju dekoncentrisana. Takođe, taj položaj je dobar i zbog potencijalnog mešanja svetlosti koja ume da bude naporno za oči, posebno u jesenjim danima kada nam je potrebna dodatno ambijentalno osvetljenje.

Najbolje je da zid ispred stola bude u veselim bojama prigodnim za dečije sobe, sa dovoljno dekoracije da bude zanimljiv, ali ne ni previše kako im ne bi odvlačilo pažnju. Postavljanjem stola uz zid dobija se i više prostora u ostatku sobe za druge komade nameštaja, a drvo dekor i model kompjuter ili radnog stola možete odabrati prema koloritnim kombinacijama i funkcionalnosti koje želite u radnoj sobu vašeg školarca.

Sjajan izbor stola je kompjuter sto TALES, u kombinaciji dekora hrasta i crnog drveta, a poseduje praktičnu radnu površinu ispod koje se nalazi fioka i zatvoren segment za odlaganje svih važnih stvari. Svojim dimenzijama odlično će se uklopiti u dečije sobe kojima je i dalje prioritet igranje i skladištenje igračaka.

Radna soba za vaše školarce

Dečiji krevet je komad nameštaja koji nije namenjen samo za spavanje, već i za čitanje, sedenje sa drugarima ili neki školski zadatak koji ne zahteva nužno radni sto. Trudite se da dečiji krevet bude poravnjan sa najširim delom sobe, i idealno uz zid, kako bi deca lako mogla da vide vrata sobe kada leže. Ovo izaziva sigurnost i osećaj smirenosti. Ispod kreveta ne bi trebalo da bude dodatnih predmeta, kako bi energija mogla slobodno da cirkuliše, kao i radi lakšeg održavanja čistoće spavaćeg dela. Krevet LENKA M u beloj boji ulepšaće ambijent svake dečije sobe i trenutke čitanja i igranja. U ovaj deo sobe, lako će se uklopiti i otvorena polica MAURO, za odlaganje i knjiga i dragih uspomena, kao i noćni ormarić u beloj boji, koji će biti od koristi za odlaganje knjige ili čaše vode, kao i svega onoga što je školarcima potrebno pri ruci.

Radna soba za vaše školarce

Opcija kada je radni sto pozicioniran kod prozora je bolja zbog prirodnog svetla i omogućava lepši pogled koji može da inspiriše dodatnu produktivnost i kreativnost, kao i ulepša raspoloženje. Ova opcija se više preporučuje za starije školarce koji već imaju naviku učenja i rada domaćih zadataka. Na prozor možete postaviti zavese ili roletne koje bi omogućile kontrolisanje koliko sunčeve svetlosti ulazi u radni prostor, kao i smanjile mogućnost ometanja od buke.

Savet je da odaberete sto u obliku slova L, umesto standardnog pravog stola, jer se školarac na ovaj način neće osećati ograničeno zidovima. Takođe, biće dovoljno prostora za skladištenje školskog pribora i knjiga. Sjajan primer ovakvog stola je kompjuter sto ARHIMED, u kombinaciji dekora sivog hrasta i crnog drveta, koji se sastoji od radne površine stola i podesivog elementa koji se može montirati pod uglom od 90 i 180 stepeni i idealan je za odlaganje knjiga, pribora i ostalih sitnica, jer poseduje tri praktične fioke i otvoreni deo sa policom.

Radna soba za vaše školarce

Pitajte i mališane za neke ideje o dekoraciji, a krevet CASTELLO 120 pružiće dovoljno prostora za spavanje, dok je svojim dekorom sivog hrasta i tapaciranog uzglavlja u bež štofu odličan izbor za velike snove vašeg školarca. Ukoliko imate mogućnosti, razmislite i o kreiranju kutka za čitanje, bez obzira na uzrast vašeg školarca. Otvorena polica MAURO ili bilo koji drugi model otvorene police koji se uklapa u prostor, uz atraktivnu stolicu, poput baštenske stolice SUNRISE, ili vreću za sedenje, biće posebno privlačan deo enterijera vašeg školarca, a samim tim će i koja knjiga više biti sasvim sigurno pročitana.

Stvaranje ličnog prostora za svakog pojedinca, posebno za decu, važno je i za negovanje osećaja povezanosti u porodici. Prilikom uređenja njihovog prostora uključite ih u odabir nameštaja i dekoracije.
Pored kreveta, neka sami izaberu neku sliku za svoju sobu ili, još bolje, urame i prikažu neke od svojih crteža. Pitajte ih koju tkaninu ili boju preferiraju od vašeg svedenog izbora i uključite ih u sve ”važne” odluke. Sve ovo pomoći će i vama da uvedete svoje dete u rutinu svakodnevnog sređivanja svoje sobe, posebno nameštanja kreveta koji su baš oni izabrali i dekorisali.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…
Moderan dom uz atraktivni drvo dekor kolekcije PORTO

Moderan dom uz atraktivni drvo dekor kolekcije PORTO

Nameštaj u drvo dekoru predstavlja jednu od vanvremenskih, pa tako i…
Moderni klub stolovi za osveženje dnevnog boravka

Moderni klub stolovi za osveženje dnevnog boravka

Važna komponenta dnevnog boravka koja daje jedinstvenost prostoru,…
Trpezarija za moderne enterijere

Trpezarija za moderne enterijere

Raznovrsnost u izboru nameštaja za uređenje doma može ponekad biti i…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se