Proizvodi
Nazad na proizvode

Pronađite idealno mesto za vašu sofu

Odabir nameštaja je jako važna stavka pri uređenju doma, a nekada je i jedan komad nameštaja dovoljan da promeni ambijent.

Iz tog razloga je važno da veliki komadi nameštaja, koji uglavnom zauzimaju centralno mesto u prostorijama, poput garniture, kreveta ili plakara, budu smisleno odabrani. Takve komade najčešće biramo po estetici, ali treba obratiti pažnju i na to kako se uklapaju uz prostor.

Kada govorimo o tapaciranom nameštaju za sedenje, postoji veliki broj različitih komada, a mi ćemo vam u nastavku prikazati kako da na najbolji način tri osnovna modela najbolje uklopite u ambijent svoje dnevne sobe.

Ugaona garnitura

Ugaona garnitura u dnevnoj sobi ima veoma važnu ulogu. Pored mesta za zabavu, kada se okupite sa najdražima, potrebno je i da bude dovoljno udobna i komforna za rutine porodičnog života, kućni bioskop, odmor i relaksaciju.

Pronađite idealno mesto za vašu sofu

Velika ugaona garnitura u obliku slova L odličan je izbor za otvoreniji prostor, jer pomaže u razgraničenju prostora dnevne sobe od trpezarije ili kuhinje. Može da se postavi u ugao prostorije, ili da bude potpuno slobodna u prostoru. Dobar je izbor i za malu dnevnu sobu, jer je praktičnije rešenje od kombinacije sofe i fotelje.

Neka vam za odabir boje inspiracija bude priroda, a sjajan izbor mogu biti tonovi koji vuku ka tamno plavoj i mahovina zelenoj, kao i zemljani tonovi, poput bež i sive.

Ugaona garnitura FIGO u bež boji izuzetno praktično rešenje za opremanje životnog prostora, a može se lepo kombinovati i sa ostalim komadima nameštaja. Poseduje i kutiju za odlaganje posteljine, što doprinosi njenoj funkcionalnosti.

Pri izboru garniture obratite pažnju i na rukonaslone, kao i to da ne blokiraju pogled na prozor, ali u tom slučaju možete odabrati ugaonu garnituru koja ih nema celom svojom dužinom.

Trosed

Trosed je u dnevnoj sobi obično najveći komad nameštaja, pa obično diktira stil celog ambijenta. Ukoliko često imate goste, dva manja troseda okrenuta jedan prema drugom mogu da budu praktičnije rešenje od jednog velikog troseda.

Pronađite idealno mesto za vašu sofu

Trosed je praktičan i po tome što mu uvek možete promeniti raspored i može stajati bilo gde u prostoru, pa čak i samom centru. Boja troseda utiče i na ostale komade nameštaja i detalje u dnevnoj sobi, a na osnovu njega možete da birate i boju tapeta ili zidova. Ukoliko se odlučite za zemljane tonove, uvek možete napraviti neki jači kontrast sa plavom, ljubičastom ili čak i pink bojom.

Ležaj MARBO u braon boji pravo je savremeno rešenje za opremanje dnevne sobe, a istovremeno je i izuzetno praktičan. Žičano jezgro i površina za odmor i spavanje garantuju kvalitetan odmor, a klasični rukonasloni i kutija za odlaganje posteljine potpunu funkcionalnost.

Krevet za jednu osobu

Pronađite idealno mesto za vašu sofu

Ukoliko planirate da imate kauč u dnevnoj sobi, savet je da se ne prostire celom dužinom zida, jer može izgledati nadmoćno u odnosu na ostatak prostora, već bi idealna proporcija bila dve trećine zida uz koji se postavlja. Time ćete dobiti više prostora, a biće dodatnog mesta i za klub stolove.

Dimenzije dnevne sobe jesu bitan faktor pri izboru prave sofe, ali i način na koji se soba koristi takođe utiče na to koja je veličina sofa najbolja za vaš prostor. Ukoliko vam je potrebno da prostorija bude praktičnija i da nema svrhu samo dnevne sobe, već možda i spavaće, možete odabrati krevet za jednu osobu.

Ovaj tip kreveta je obično praktičan, jer nije velikih dimenzija, nema velike rukonaslone i uglavnom je svedenijeg oblika, što znači da može stati u ćoškove, manje pristupačne delove prostorije ili da se sa njim čak i napravi odvojen kutak u većoj prostoriji.

Oblik sofe je takođe veoma važan, pa se odlučite za niži kauč ako soba ima nizak plafon ili prozor. Možete biti smeli pri odabiru nijanse, a savet je da to budu pastelne, tirkizna, roze ili žuta. Ležaj ALTELLA u zelenom štofu predstavlja pravo osveženje za prostor, a i praktičan je, jer poseduje i kutiju za odlaganje posteljine.

Pre nego što se konačno odlučite koji bi komad tapaciranog nameštaja bio najbolji izbor za vaš dom, važno je da sagledate prostor koji imate na raspolaganju i šta želite da postignete, pa da prema tome odaberete onaj koji vam se najviše dopada i koji će uneti novu energiju u vaš dom, dodatno ga oplemeniti i ulepšati vam trenutke svakodnevnog uživanja.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Renesansa tamnih drvo dekora u uređenju enterijera

Renesansa tamnih drvo dekora u uređenju enterijera

Stilovi u dizajnu enterijera, ili konkretne karakteristike stilova,…
Klub stolovi savremenog dizajna

Klub stolovi savremenog dizajna

Klub stolovi imaju višestruku ulogu u domu - od mesta za kafu,…
Spavaća soba MASILIA - Vaša harmonična oaza

Spavaća soba MASILIA - Vaša harmonična oaza

Uređenje spavaće sobe je izuzetno važan korak ka stvaranju harmoničnog…
Estetika jednostavnosti i elegancije spavaće sobe NARBONA

Estetika jednostavnosti i elegancije spavaće sobe NARBONA

Kada govorimo o savremenom dizajnu spavaće sobe, prva asocijacija je…
Savršeno predsoblje koje zrači toplinom

Savršeno predsoblje koje zrači toplinom

Predsoblja su zaista važna prilikom prvog utiska kada uđemo u nečiji…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se