Proizvodi
Nazad na proizvode

Primena metala u uređenju enterijera

Trendovi u dizajnu enterijera često se menjaju, a među trendovima koji su spremno dočekali 2022. nalazi se i upotreba metala u ambijentima doma.

Metali su trenutno veliki trend – od toplog zlata, mesinga i bakra do hladnijeg hroma, nikla i nerđajućeg čelika. Kombinovanje različitih materijala, ali i tekstura i dekora sa metalnim elementima, može doprineti atraktivnosti svakog prostora.

Nameštaj koji je u celosti ili delimično napravljen od metala izgleda moderno i smelo u enterijeru, a predlog je da budete slobodni da kombinujete jednostavnije sa složenijim paternima metalne konstrukcije.

Primena metala u uređenju enterijera

Metalni klub sto VKCT-50091 sjajan je izbor za moderne ambijente i zadovoljiće sve funkcionalne, ali i estetske zahteve za uređenje. Kombinacija drvo dekora i metala čini ga odličnim izborom za ambijente uređene u industrijskom stilu. Poklopac stola je moguće podići, a tako dobijate i dodatni prostor za odlaganje sitnica.

Metal i drvo dekor mogu pružiti i topao i moderan izgled, posebno kada se izaberu slične završne obrade. Stolica na ljuljanje YOKA upravo je takva kombinacija metala i drvo dekora, a štof u žutoj boji unosi dodatnu toplinu u ambijent dnevnog boravka. Dodatni elementi u prostoru mogu biti i zidne police VKS-80052 i VKS-80026 od metalnih kontrukcija, koje će estetski doprineti izgledu ambijenta, ali su istovremeno i poslužiti za odlaganje dekoracije i sitnica.

Kada je reč o najčešće korišćenim metalima, to je srebrnasta, metalik, porodica metala, poput nikla, hroma, aluminijuma i nerđajućeg čelika. Ovi metali su izdržljivi, imaju visoke reflektivne kvalitete i dolaze u različitim završnim obradama

Primena metala u uređenju enterijera

Veoma česta pojava u enterijeru je hromirani metal, a hromirani nameštaj postaje sve popularniji i dodaje dašak elegancije i smelost običnim predmetima kao što su stolovi i  stolice. Trpezarijski sto K-1 sa staklenom pločom i nogarima od hromiranog metala odličan je izbor za ambijent trpezarije, a uz njega možete kombinovati trpezarijske stolice Y-163 koje će dodatno osvežiti prostor. Različiti metali dodaju slojevitost, od dominantne boje do akcentne. Uz metalne elemente nameštaja uvek možete kombinovati staklo, jer je kombinacija metal-staklo izuzetno privlačna i doprinosi prozračnosti prostora.

Primena metala u uređenju enterijera

Dvosed SANDO je idealan komad koji može da posluži kao nameštaj za sedenje u dnevnom boravku, a odlikuju ga moderno dizajnirani rukohvati u kombinaciji metala i drveta, koji ga čine pravim predstavnikom industrijskog stila. Dodatak ovom trendu su i metalni nogari koji doprinose njegovoj estetici, a praktičnoj strani ovog dvosed doprinosi i njegova mogućnost pretvaranja u ležaj. Dobar je spoj sa klub stolom VKCT-50162, čija je jednostavnost forme osvojila mnoge ljubitelje savremenih trendova u enterijeru.

Metalni detalji na nameštaju i dekoraciji prisutni su već par godina u dizajnu enterijera, a i dalje su aktuelni trend. Implementacija metala u enterijeru već je izdržala test vremena, a novim kombinacijama metalne palete dobijate mogućnost kreiranja sofisticiranog i elegantnog prostora.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Moderni klub stolovi za osveženje dnevnog boravka

Moderni klub stolovi za osveženje dnevnog boravka

Važna komponenta dnevnog boravka koja daje jedinstvenost prostoru,…
Trpezarija za moderne enterijere

Trpezarija za moderne enterijere

Raznovrsnost u izboru nameštaja za uređenje doma može ponekad biti i…
Funkcionalne i komforne sofe za moderne ambijente

Funkcionalne i komforne sofe za moderne ambijente

Dnevni boravak jedna je od najvažnijih prostorija u domu i zahteva…
Kolekcija BRETAGNA – Vanvremenska zelena za moderan enterijer

Kolekcija BRETAGNA – Vanvremenska zelena za moderan enterijer

Nijansa koja u enterijeru deluje smirujuće i asocijacija je na mir i…
Neodoljiva nota rustike u vašem domu

Neodoljiva nota rustike u vašem domu

Rustični dizajn enterijera predstavlja topao i ležeran stil i…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se