Proizvodi
Nazad na proizvode

Police kao neizostavni deo enterijera

Ukoliko sa više pažnje posmatramo enterijere u savremenim domovima shvatićemo da svi oni imaju neke neizostavne elemente nameštaja, koji ne govore samo o njihovom doprinosu estetici, već i o njihovoj praktičnoj važnosti.

Pored toga što imaju dekorativnu ulogu, otvorene police služe i za odlaganje nekih nama važnih sitnica i samim tim štede prostor i čine ga urednijim. Iako je njihova namena široka, često ih vezujemo za adekvatno mesto za odlaganje knjiga i dekoracije.

Kada govorimo o izboru police za dom, najčešće se opredeljujemo za otvorene police, ali pre nego što se odlučimo za stil, model i veličinu polica koje ćemo odabrati za svoj enterijer, važno je da donesemo odluku kako želimo da ih pozicioniramo u prostoru - da li je to pored zida, u zamračenom kutku doma, pored prozora, ili ih pak koristimo kao pregradni zid u ambijentu.

Ako bi njena primarna namena bila odlaganje knjiga, važno je da razmislimo planiramo li da napravimo kutak za čitanje sa lampom i udobnom stolicom, kao i da li već imamo čitavu sobu posvećenu svojim knjigama i uspomenama.

Bez obzira na sve što nam današnja tehnologija pruža, neki ljudi i dalje uživaju jedino u dodiru i mirisu pravih knjiga, tako da je polica sa omiljenim knjigama verovatno njihovo carstvo.

Police kao neizostavni deo enterijera

Otvorena polica MAURO (MXXR431) idealan je izbor za odlaganje knjiga, ali i mnogih drugih dekorativnih sitnica ili ramova sa fotografijama. Ukoliko razmišljate kako je najbolje da poređate knjige, a da to i vizuelno lepo izgleda, slobodno započnite sa većim knjigama, a zatim organizujte i ostale. Možete da popunite ceo red, ili postavite nekoliko knjiga u desni ili levi kraj police. Kako bi svaka polica bila uravnotežena, okrenite knjige horizontalno i vertikalno, a radi potpunijeg izgleda, knjige stavite do prednje ivice police.

Pored otvorenih polica, u enterijerima je zapažen i zatvoreni tip vitrina, koje su svima poznat, tradicionalni način skladištenja, pa su tako vitrine sa staklenim vratima i podesivim policama vrlo čest izbor. Samim tim što je zatvorena izložene predmete dodatno štiti od prašine, a to je četo presudno u izborima koje pravimo pri kupovini polica. Moderno i atraktivno rešenje za ovakav tip vitrine je vitrina NOTE NTEV721L, koja je veoma funkcionalna zahvaljujući različitim modelima polica, kako otvorenih, tako i zatvorenih.

Savet je da prvo postavite najveće predmete i koristite ih kao sidra za ostatak dekoracije. Dekoracija koja će dodatno oplemeniti prostor mogu da budu okviri za slike, ukrasne činije, dekorativne tegle i kutije, kao i razni drugi dekorativni predmeti. Držite se jedinstvenih paleta boja i stila, pomešajte različite teksture, dodajte cveće – sve su to načini za još topliju atmosferu ambijenta.

Police kao neizostavni deo enterijera

Ukoliko ste ljubitelj atraktivnih komada nameštaja, verujemo da će vaš izbor biti otvorena polica AVANGARD, koja je pogodna za odlaganje knjiga, dekoracije ili sobnih biljaka, koje bi na ovako dizajniranoj polici izuzetno doprinele estetici prostora. Praktično je rešenje i za opremanje radnog ambijenta ili kao dopuna kompozicije dnevnom boravku. Budući da police nude puno prostora za popunjavanje, ravnoteža i vizuelna težina igraju veliku ulogu u njenom ispravnom postavljanju. Neke police su šire od drugih, pa veće predmete možete postaviti sa strane, a manje predmete i dekoraciju u sredinu.

Biljke u saksiji ili vazi sa cvećem i sveži komadi zelenila oplemeniće prostor, a kao dekoraciju možete dodati detalje od keramike, metala.

Police kao neizostavni deo enterijera

Verujemo da ste među ponuđenim policama odabrali onu koja bi se savršena uklopila u vaš ambijent, i da će na najbolji način doprineti izgledu vašeg enterijera, a istovremeno poslužiti za odlaganje omiljenih knjiga, sitnica i dekoracije.

+ Share
this post

 

Radni prostor kao inspiracija

Radni prostor kao inspiracija

Jesenji šik enterijeri

Jesenji šik enterijeri

PREPORUKA

Odabir idealnog trpezarijskog stola za vaš dom

Odabir idealnog trpezarijskog stola za vaš dom

U odabiru trpezarijskog stola za vaš dom, estetika i funkcionalnost…
Mali prostori, velike ideje!

Mali prostori, velike ideje!

Uređenje enterijera manjih prostornih performansi može da bude izazov,…
Komode u nežnom kašmir dekoru za autentične, moderne domove

Komode u nežnom kašmir dekoru za autentične, moderne domove

U današnjem svetu gde je funkcionalnost podjednako važna kao i…
Savršen sklad estetike i praktičnosti u vašoj kuhinji

Savršen sklad estetike i praktičnosti u vašoj kuhinji

Kada bi trebalo da odaberemo omiljenu prostoriju za uživanje u domu,…
Sistem elemenata MAYENNE - Crni detalji drvo dekora za moderne ambijente

Sistem elemenata MAYENNE - Crni detalji drvo dekora za moderne ambijente

U svetu dizajna enterijera, svaki detalj ima moć da transformiše…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se