Proizvodi
Nazad na proizvode

Nije sve crno-belo, nešto je i sivo

Kada govorimo o monohromatskim ambijentima doslovno mislimo na jednobojne ambijente, što samo poreklo reči „monohromatski" i znači.

Iako smo već govorili o belim ambijenatima u jednom od prethodnih blogova, kao i o nijansiranju bele u prostoru, zadržaćemo se malo na jednobojnim enterijerima drugih boja.

Monohromatski stil je jedan od vodećih trendova u dizajnu enterijera nekoliko godina unazad. Glavna odlika ovog stila jeste vraćanje osnovama, jednostavnim formama, bez komplikovanih detalja, ili kako se to u svetu enterijerista kaže „back to basicks".

Nije sve crno-belo, nešto je i sivo

Iako je veliki spektar boja koje se mogu odabrati za osnovnu, tu jednu boju u monohromatskom enterijeru, po savetu dizajnera enterijera Forma Ideale odlučili smo da se posvetimo sivim enterijerima. Razlog tome, pored velike pristupačnosti nameštaju ove boje, jeste i sloboda koju nam siva boja u ambijentima daje da se poigramo nekim dekorativnim detaljima.

Kao što smo i napomenuli, jednostavne forme su važne, a jedan od primera izuzetno privlačne estetike, a ipak jednostavne forme je fotelja CUBA, koja je izuzetan komad nameštaja za akcentovanje u većem prostoru. Sivi podovi, zidovi svetlo sive nijanse, kao i siva fotelja su ono što čini ovaj ambijent monohromatskim. Unošenje topline pesak bež nijansom jastuka, umetninama koje se takođe poigravaju bež nijansama, kao i eksperimentisanje materijalima poput stakla i metala kombinovanih u klub stolu BJ-9395, malih dimenzija, je sve što je potrebno da se unese puno života u ambijent.

Nije sve crno-belo, nešto je i sivo

U ambijentu sa ležajem COMO takođe vidimo kontrastne momente, a oni su uvek sjajan izbor kako bismo izbegli monoton izgled. Raznolikost i dinamika i u ovom ambijentu se postižu dekoracijom, maštovitom upotrebom tekstura, ali i atraktivnim oblicima koje nam u ovom slučaju daju klub sto BJ-2604 i klub sto BJ-2605, takođe u kombinaciji metala i stakla. Neizbežni detalji, prema savetima naših dizajnera enterijera su sobne biljke, ali i jastučići, korpice za odlaganje, sačinjene od specifičnih materijala i tekstura koje utopljavaju ambijent.
 

Nije sve crno-belo, nešto je i sivo

Kao primer atraktivne TV police, koja može poslužiti i kao komoda za odlaganje, a koja se odlično uklapa u monohromatski ambijent je TV polica NOTE NTET231, koja svojom jednostavnim dizajnerskim konceptom odlično podržava ovaj stil. Ogledalo koje je segmentirano okvirima pravilniih linija doprinosi geometriji prostora i jednostavnosti, pa je izuzetan dekorativni, ali i praktični detalj preporučljiv za ambijente monohromatskog stila.

Nije sve crno-belo, nešto je i sivo

U monohromatske eterijere svrstavaju se i oni građeni na kontrastu crno-belo, koji se neretko ublažavaju bojama, među kojima najčešće odluka pada na sivu. Isto tako crno-bela dekoracija je odličan izbor za sive ambijente.

Kao i svi stilovi u uređenju enterijera i monohromatski enterijeri vole osvetljenost, pa je preporuka naših dizajnera da koliko god smo u mogućnosti obezbedimo izvore prirodne svetlosti u ambijentima, ali i da pojačamo njegovu distribuciju ogledalima.

Možda su neki od nas naučeni da je životu sve crno-belo, ali mi verujemo da je izazovnije i plodonosnije verovati da je ponešto i sivo, a za neke možda i ružičasto. Verujemo da nije sve u kontrastima, balans je svima potreban.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Zelena boja za osveženje enterijera

Zelena boja za osveženje enterijera

Zelena boja asocijacira na povezanost sa prirodom, koja je izrazito…
Povratak retro stila u dizajn enterijera

Povratak retro stila u dizajn enterijera

Trend retro nameštaja veoma je aktuelan, a njegova popularnost rastuća…
Primena metala u uređenju enterijera

Primena metala u uređenju enterijera

Trendovi u dizajnu enterijera često se menjaju, a među trendovima koji…
Elegancija i blistavi sjaj u ambijentima doma

Elegancija i blistavi sjaj u ambijentima doma

Praznični period je idealno vreme da vaš dom dodatno zablista. Svaku…
Praznična čarolija u vašem domu

Praznična čarolija u vašem domu

Pored toga što vreme praznika samo po sebi unosi radost u svaki dom,…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se