Kreiranje radnog kutka u domu

Bilo da trenutno radite od kuće ili tek ponekad od kuće obavljate neki posao, svakako je poželjno da imate i funkcionalan prostor prilagođen za rad. Dobro organizovan prostor umnogome utiče i na vašu produktivnost, pa je zbog toga važno da to bude prijatan kutak u kome ćete sa zadovoljstvom obavljati svoje radne zadatke. On je podređen vašim potrebama i poslu koji obavljate, a u nekim slučajevima prostor u vašem domu može biti ograničavajući faktor.

Samim tim, odabir odgovarajuće lokacije je veoma važan, a poželjno je da, ukoliko je to moguće, odaberete deo doma koji ima pristup dnevnom svetlu, prostor ispod prozora ili pored balkonskih vrata.

Ukoliko nemate mogućnost pristupa dnevnom svetlu, onda je predlog da odaberete radni sto u nešto svetlijem dezenu ili u beloj boji i obavezno obezbedite neophodnu količinu veštačkog svetla. Kompjuter sto LEO, u opak belom dezenu, sa funkcionalnim sistemom fioka, donosi sve neophodno za besprekornu organizaciju radnog prostora.

Kreiranje radnog kutka u domu

Kada govorimo o odabiru boja za radni prostor, u osnovi treba da budu neutralne boje, nijanse sive ili bež, koje će pružiti  harmoniju u prostoru. Ukoliko više volite intenzivnije boje, savet je da budu prisutne u vidu detalja - nijanse žute će motivisati na rad, narandžasta će vam dati energiju, a plava će vas umiriti.

Kompjuter sto ARHIMED, u kombinaciji dekora sivog hrasta i crnog drveta, pomoći će vam da dodatno uštedite prostor, budući da je baziran na savremenom dizajnu koji se zasniva na konceptu uštede prostora. Sastoji se od radne površine stola i podesivog elementa koji se može montirati pod uglom od 90 i 180 stepeni i idealno će poslužiti za sortiranje dokumenata i važnih stvari jer poseduje tri praktične fioke i otvoreni deo sa policom.

Kreiranje radnog kutka u domu

Površinu opredeljenu za radni prostor možete lepo iskoristiti orijentacijom radnog stola prema zidu, što je posebno praktično za manje prostorije, a pruža i mogućnost dodavanja elemenata za odlaganje, poput zidnih polica ili komoda. Ukoliko imate više prostora na raspolaganju, pozicija stola može biti takva da su vam leđa okrenuta ka zidu, što će obezbediti nešto komforniji kutak za rad.

Kreiranje radnog kutka u domu

Uz moderan ambijent savršeno će se uklopiti kompjuter sto ELAN, u kombinaciji sivog hrasta i belog lak dezena, a police u zatvorenom pregradnom delu i praktična fioka donose dovoljno prostora za odlaganje knjiga i najrazličitijih predmeta neophodnih za nesmetani rad. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu i kombinovanje polica i komoda uz ovaj sto, poput polica MAURO, BUKI ili komoda CHELSEA. Pored praktičnosti, ovi dodatni elementi učiniće vaš prostor estetski privlačnijim i komfornijim.

Uz dobru osvetljenost, odabir odgovarajućeg radnog stola i dodatnih elemenata, neizostavni komad nameštaja u radnom prostoru je i radna stolica, a izbor poput kancelarijske stolice NF-905 pružiće vam svu neophodnu udobnost, a istovremeno učiniti vaš radni kutak modernim i privlačnim.

Ovo su neki osnovni koraci i saveti ukoliko se upustite u kreiranje radnog kutka u vašem domu. Važno je, svakako, da on poprimi vaš lični pečat i bude vam prijatan za rad i postizanje željenih rezultata. Srećno!

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Klasičan stil uređenja enterijera nikada ne izlazi iz mode

Klasičan stil uređenja enterijera nikada ne izlazi iz mode

Klasičan stil u uređenju enterijera nikada ne izlazi iz mode.…
Baštenski nameštaj u enterijeru

Baštenski nameštaj u enterijeru

Ako želite da konstantno budete povezani sa prirodom i obezbedite sebi…
Žuta i siva - Kombinujte boje godine u uređenju doma

Žuta i siva - Kombinujte boje godine u uređenju doma

Svaka sezona donosi nam nove trendove, kako na modnim pistama, tako i…
Moderna i praktična kuhinja UNA – srce vašeg doma

Moderna i praktična kuhinja UNA – srce vašeg doma

Srce našeg doma – upravo tako možemo nazvati kuhinju, kao prostor u…
VLOG - Predsoblje - Ogledalo vašeg doma

VLOG - Predsoblje - Ogledalo vašeg doma

Značaj prvog utiska odavno je potvrđen. Ako to saznanje prenesemo na…

Pratite nas