Proizvodi
Nazad na proizvode

Kontrasti u enterijeru

Uređenje enterijera sjajan je način da iskažete kreativnost, kao i da ispratite aktuelne trendove, a ono što je uvek zanimljivo i unosi osveženje jeste primena kontrasta.

Kontrast se smatra suštinskom komponentom svakog uspešnog enterijera, a čine ga dva ili više elementa sa suprotnim karakteristikama. Pored boje, kontrast se može postići i korišćenjem drugih aspekta dizajna, kao što su oblik, veličina, materijali, teksture, stil ili završna obrada.

Kontrasti u enterijeru

Kada govorimo o kontrastu, mnogima je prva asocijacija boja. Korišćenjem kontrasnih boja na sjajan način mogu se naglasiti određeni elementi, istovremeno ih povezujući.

Ukoliko se odlučite za plavu boju zidova u dnevnom boravku, ona sama po sebi može biti fokusna tačka. Uz svetle komade nameštaja, zid postaje savršena podloga za naglašavanje samog nameštaja. Vitrina VALENCIA u opak beloj i dekoru artisan hrasta i ležaj ELENA u svetlo sivom štofu, zajedno sa slikom KONJI sa belim ramom prave kontrast tamnom zidu. Klub sto je takođe neizostavan deo dnevnog boravka, a dekor artisan hrasta na klub stočiću OSCAR daje toplinu ambijentu, dok istovremeno daje i kontrast hladnim tonovima plave i sive. Kako plava boja ne bi potpuno izgubila na svojoj važnosti i jačini, dodajte neki zeleni detalj, npr. kućnu biljku.

Kontrasti u enterijeru

Kontrast možete primeniti i kombinovanjem različitih materijala.  U spavaćoj sobi možete kombinovati zid i krevet u istom tonu, a da paterni na njima naglašavaju i dočaravaju njihovu raskošnost. Tapeta na zidu odlično doprinosi izgledu ambijenta. Francuski ležaj LOZANA u tamnozelenom štofu dodatno raskošnim čini tapacirani ram, a uz njega bi se savršeno uklopio roze tabure TRAPEZ, kojim biste kompletirali priču o kontrastu.

Svaki pažljivo uređen prostor uključuje kombinaciju različitih materijala koji daju konačan izgled enterijera, ali pri primeni kontrasta to znači namerno biranje predmeta koji se međusobno razlikuju, po stilu ili završnoj obradi.

Kontrasti u enterijeru

Pri odabiru komada nameštaja, razmislite o mešanju dekora prirodnih materijala, poput dekora drveta sa metalima, zatim, belog dekora u visokom sjaju i mekanih tkanina. Isto tako, ako poželite da kombinujete tkanine, razmislite o izboru nekih predmeta sa paternom, dok su drugi jednostavno jednobojni sa teksturom.

Kombinovanje dve kontrastne teksture pružiće prostoru bogatiji vizuelni doživljaj, a ovo najbolje funkcioniše kada se dve kontrastne teksture, gruba i glatka, koriste u neposrednoj blizini jedna drugoj. Što se tiče pravilnog kombinovanja ovih predmeta, razmislite o grubom tekstilu ispod elegantnog nameštaja, ili o postavljanju rasvetnih i dekorativnih predmeta sa teksturiranom završnom obradom na glatke površine.

Kako biste u domu primenili ovaj savet, možete fotelju STRECHY u mekanom tirkiznom štofu uklopiti sa bež tepihom TENDER koji doprinosi stilu ambijenta. Odličan kontrast u prostoru bi bio klub stočić VKCT 50091 sa metalnom mrežom, koja pored estetske funkcije ima i praktičnu upotrebu u vidu korpe za odlaganje. Mekani tabure KOKO u braon štofu sjajan je dodatak bilo kom ambijentu.

Kontrast je definitivno tajni sastojak koji svakom prostoru daje određenu dinamiku. Kada kontrast izostane u ambijentu, uvek će delovati da nešto nedostaje u prostoriji, pa se potrudite da u svom domu primenite neku od ideja koje smo podelili sa vama, kako biste postigli efekat osveženja enterijera i uneli novu energiju koja će vam svakako prijati.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Fotelje sa stilom - Više od udobnosti

Fotelje sa stilom - Više od udobnosti

U zavisnosti od toga da li birate moderno dizajnirane ili klasične…
Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se