Proizvodi
Nazad na proizvode

HAVANA - Izazov za odlučne i spremne na promene

Prilikom uređenja ambijenta dnevne sobe često nailazimo na neke dileme, ali jedna od najučestalijih je odabir boja za dominantne tačke ambijenta, kao što su recimo boje zidova ili garniture za sedenje.

S obzirom na to da smo skloni oklevanju i razmišljanju da neki komad nameštaja, koji smo odabrali za naš dom, a koji je intenzivnijeg kolorita može vremenom postati naporan za oči ili jednostavno prestane da nam prija, odlučujemo se za neutralne boje koje ne traže previše pažnje i koje se lako uklapaju u ambijente. Zbog ove, ne tako retke pojave, ali i sudeći po psihološkom tumačenju boja, jači koloriti u ambijentu pripadaju onima koji su sigurniji u svoje izbore, odvažniji i spremniji na izazove.

HAVANA - Izazov za odlučne i spremne na promene

Dizajneri Forma Ideale su nam ovoga puta predstavili rešenja koja nam pored topline i osunčanosti, omogućavaju da u svoj dom unesemo i energiju probuđene motivacije, entuzijazma, odlučnosti, keativnosti i privlačnosti za sve ono što je dobro za nas. Ono što bi nas u svakom smislu energizovalo u enterijeru dnevne sobe su komadi nameštaja narandžaste boje. Trosed HAVANA, kao oličenje udobnosti i izuzetno atraktivne i moderne linije, u boji tople terakote, idealan je za pozicioniranje pored zida tamnih boja, sasvim suprotne strane sprektra, kao što su nijanse tamno plave ili zelene, ali i tamnih tonova neutralne sive boje.

HAVANA - Izazov za odlučne i spremne na promene

Ukoliko je reč o prostoru većih dimenzija, onda je preporučljivo rešenje i kombinacija sa dvosedom HAVANA ili možda HAVANA foteljom, ali i sa komadnim pločastim nameštajem u nekoj toplijoj nijansi hrasta, kao što su komode FRIDA K3D3S ili ADDA 3K4F, kao i klub stolom atraktivnog dizajna u kombinaciji stakla i metala, kao što je BJ-9875.

HAVANA - Izazov za odlučne i spremne na promene

Ovakvi izazovi su ipak, kao što smo i napomenuli, preporučljivi za prostore srednje i veće prostranosti. Oni koji bi da unesu nijanse naradnžaste u manje prostore i probude svoju energiju na pravi način u nekom delu enterijera ili dnevne sobe, mogu to učiniti manjim komadima nameštaja, kao što je recimo fotelja G01 u nekoj od nijansi narandžaste boje, uz zid kontrastnog kolorita, što ostavlja impresivni utisak i ima isti osvežavajući efekat.

HAVANA - Izazov za odlučne i spremne na promene

Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu i mogućnost nijansi narandžastih zidova u kombinaciji sa komadima nameštaja plave boje, što nam daje jedan, takođe, vizuelno veoma markantan, i u istom ovom duhu energizujući ambijent, a koji bi, po njihovom predlogu, mogao da se dočara foteljom ZURICH.

HAVANA - Izazov za odlučne i spremne na promene

Enterijeri manje prostranosti se mogu obogatiti dekorativom u raznim nijansama narandžaste boje i na taj način mogu da ožive prostor kome je potreban efekat motivacione i regenerativne energije, ali pre svega, nota radosti i vedrine.

Inovativnost u uređenju doma je najčešće ogledalo naše spremnosti ili nespremnosti da iskoračimo iz poznatog u nešto novo i od nečega sasvim drugačijeg napravimo svoju novu zonu komfora. Svakodnevno se menjamo, pomeramo svoje lične granice na putu ka svojoj dobrobiti i bivamo sve svesniji da menjajući sebe, menjamo i svoje okruženje. Smelijim pristupom uređenju našeg doma dajemo podršku svom procesu promena, a narandžasta boja u domu, kao svetlost, kao radost, entuzijazam, odlučnost i kreativnost, još jedan je vid podrške koji dolazi „iz kuće", a koju sebi možemo podariti praveći prave izbore.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Radni prostor kao inspiracija

Radni prostor kao inspiracija

Možda vam rad, ili učenje na ležaju zvuči primamljivo, ali je pitanje…
Toplina i nežnost jesenjih enterijera

Toplina i nežnost jesenjih enterijera

Životni ritmovi su nam se uveliko promenili i još uvek se menjaju, pa…
Stvorite osećaj intimnosti, sreće i blagostanja u domu

Stvorite osećaj intimnosti, sreće i blagostanja u domu

Svaki novi dan života predstavlja razlog za slavlje, pa se potrudite…
Idealan TV kutak za svaki trenutak

Idealan TV kutak za svaki trenutak

Prilikom uređivanja dnevnog boravka treba posebno obratiti pažnju na…
Vlog - Crno beli enterijeri

Vlog - Crno beli enterijeri

Crno beli enterijeri su veliki izazov i inspiracija. Kombinacija ove…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se