Enterijer koji prati modu

Godinama unazad je ustaljena pojava da se trendovi sa modnih pista presele u svet dizajna enterijera. Nekada su modni trendovi koji su prikazani u velikim svetskim modnim centrima izuzetno ekstravagantni, pa ih je teško uneti u enterijere.

Ove godine, prateći dešavanja na modnim pistama, dizajneri enterijera nam potvrđuju da su trendovi za jesen 2020. i za 2021. godinu prijateljski nastrojeni ka svima nama koji bismo želeli da uredimo domove po nanovijim modnim preporukama. Što se izbora boja tiče „u modu“ ulaze boje koje su nam i te kako dostupne.

Jedna od glavnih institucija čije nam preporuke zlata vrede za planiranje novih enterijera je Pantone institut boja, koji se bavi predviđanjem trendova boja, ali i savetovanjem o bojama, kako bi se na najbolji način usaglasili trendovi u modnoj industriji, ali i svim drugim industrijama i delatnostima za koje je boja bitan segment.

Enterijer koji prati modu

Kako su modnim pistama prošetali modeli noseći komade garderobe u najraznovrsnijim nijansama smeđe, tako su se i naši dizajneri opredelili za enterijer u čijem je centralnom delu ležaj KRON u smeđoj nijansi, definisanoj kao mekoj nijansi sa drvenastim osećajem. Boja drveta koja je u sastavu ovog ležaja podržana je i orah bojom klub stola M21, ali i svim drugim detaljima koji su u trendu - zeleni zid u kombijaciji dve nijanse, od kojih je jedna smaragdno zelena i predstavlja modni hit.

Nezaobilazni detelji koje možete zapaziti u ovom „enerijeru koji prati modu“ su naglašene teksture prirodnih materijala, kao što su koža i vuna, zatim slojevitost i kontrastne nijanse jastuka, takođe u atraktivnim nijansama boja. Važan segment svih enterijera u trendu su predmeti i dekorativni dodaci u zlatnim nijansama, jer je dobra klasika nezaobilazan element ove sezone.

Enterijer koji prati modu

U skladu sa nezaobilaznim klasičnim detaljima ambijenata u trendu je i model fotelje ZURICH, koju možete pronaći u Forma Ideale salonima kako u „royal blue“ plavoj boji, tako i u lapaz zelenoj, ali i cvetnim dezenima, koji su još jedan od trendova koji su sa modnih pisti „uleteli“ u naše dnevne i spavaće sobe. Cvetne dezene je najlakše u enterijer uneti putem zidnih tapeta, ali je i cvetni dekorativni jastuk nekada sasvim dovoljan da udahne modnu svežinu u ambijent.

Enterijer koji prati modu

Za utopljavanje ambijenata i dalje su nezaobilazni drvo dekori, kao što je slučaj sa komodom SARDINIA 3K4F u dekoru toplog artisan hrasta, a koja je poslužila kao centralno mesto u ambijentu za izlaganje dekorativnih detalja. Na drvenoj površini, ali i iznad nje, možemo istaći dekor detalje u zlatnim nijansama, ali i narandžastoj „amberglow“ nijansi koja je poželjna u svakom enterijeru koji prati modu, jer unosi blistavost i živahnost koje nikada nisu suvišne.

Enterijer koji prati modu

U ambijent sa ugaonom garniturom AMARETTO u neutralnoj sivoj boji, sa suptilnom primesom tople smeđe nijanse, kao i zeleni zid, naši dizajneri enterijera su uneli sve što čini enterijer modernim u ovoj sezoni - boja zlata, naglašene teksture, prirodni materijali, ali i obavezne pantone nijanse boja, koje čak i kada su uvedene kroz detalje, čine mnogo za njegov izgled i utisak koji ostavlja.

Iako nam se nekada praćenje trendova čini izuzetno napornim, a ponekad i nedostupnim i nedopadljivim, sezona pred nama nam pruža mogućnost da lakše nego ikada pre, enterijer u kome provodimo svoje vreme učinimo modernim i atraktivnim. Ono što je važno je da je paletu kojom se boje enterijeri koji su „u modi“ čine najraznovrsnije boje i nijanse, pa će sve ono što u ovoj sezoni unesemo u svoje domove sasvim sigurno ostati duže u njima, poručuje nam dizajnerski tim Forma Ideale.

Mnogo je načina da utoplimo ove hladne dane koji su pred nama, a boje su samo jedan od njih. Moderno danas uključuje i dobar odnos prema sebi, a to znači da je važno da osluškujemo sebe i posvetimo se onome što nam je bitno, kako bismo sunčanije dane dočekali spremni za neke nove trendove i nove pobede.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

VLOG - Jedna beržera, mnogo uživanja

VLOG - Jedna beržera, mnogo uživanja

Želite li da posle napornog dana, kada stignete u svoj dom, imate…
VLOG - Nova za tren! Spavaća soba u neutralnim tonovima

VLOG - Nova za tren! Spavaća soba u neutralnim tonovima

Dok još traje zima i period obožavanja ušuškavanja, odlučili smo da…
VLOG - Idealna kuhinja za vaš dom

VLOG - Idealna kuhinja za vaš dom

Bilo da je kuhinja mesto u kome rado boravite ili ste tamo jedino „po…
Svet idealnih kuhinja

Svet idealnih kuhinja

Promene kojima se najviše radujemo su one u kojima možemo aktivno da…
Praznični sjaj za idealan početak

Praznični sjaj za idealan početak

U godini kada slavimo 25. rođendan kreirali smo novu, zabavnu, formu!…

Pratite nas