Proizvodi
Nazad na proizvode

Blistav i nežan život u belom

Beli enterijeri su čest izbor kada se teško opredeljujemo za boje, znajući da se njihovi trendovi menjaju iz sezone u sezonu.

Za njih se pre svega odlučuju zaljubljenici u bele ambijente, ali i mnogi među nama kojima je potrebna nežnost i blistavost ambijenta kao podrška stilu života.

Vanvremenski, uvek aktuelni beli enterijeri, ne nastaju baš tako lako. Dugi procesi izbora su iza onoga što se možda čini laganim poslom. Bilo da biramo bele zidove ili nameštaj u beloj boji, neke dileme nikada ne nestaju - koje nijanse bele ili koju podržavajuću neutralnu boju odabrati?

Ono što dizajneri enterijera Forma Ideale preporučuju je da u kombinovanju nijansi budemo rukovođeni pravilom da se nijanse kombinuju samo sa čisto belom. Uz nju možete uneti u ambijent toplije bele nijanse ili hladnije bele nijanse. Ono što treba izbegavati je kombinovanje toplih i hladnih nijansi bele, jer u tom slučaju hladno bele nijanse mogu izgledati zaprljano i pokvariti celokupni utisak o ambijentu.

Blistav i nežan život u belom

Kako bismo izbegli sterilnost, u bele ambijente uvek moramo uneti neke nezaobilazne detalje poput zelenih biljki, segmenata neutralnih boja, raznovrsnih tekstura, malo kontrasta koji mogu biti i u dekoracijama.

Regal ROSSO je odličan primer uklapanja bele i dekora betona. Ovakva kombinacija, iako hladnija, razbija sterilnost bele boje, dok zid u puder roze boji, koja u sebi sadrži tolinu peščanih nijansi, u ambijent unosi neophodnu toplinu. Fotelja BARSELONA u čisto beloj boji, sa modernim metalnim nožicama, odlično je istaknuta dekorativnim jastučetom sa kontrastnom bojom, ali i sa upadljivim paternom i teksturom.

Blistav i nežan život u belom

Za bele ambijente spavaćih soba naši dizajneri preporučuju kombijacije čisto bele boje sa toplijim nijansama bele, ali i sa neutralnim bojama iz toplijeg spektra. Dekor drveta je uvek dobrodošao u bele ambijente, a i sve bež nijanse pozicioniraju odlično svoje mesto, kao što je slučaj sa krevetom CASTELLO 120, koji ima uzglavlje u neutralnoj bež nijansi.

Blistav i nežan život u belom

I ako nastavimo da obilazak kroz ambijente doma, na način na koji su to predvideli naši dizajneri, kako bi nam još više približili čistotu, otvorenost i privlačnost bele, na red dolaze i radne sobe. Kompjuter sto LIBER u čisto beloj boji, u ambijentu toplog drvo dekora, kombinovan sa stolicom HTC-118 koja u sebi nosi tu istu kombinaciju, predstavlja odlično rešenje i pravu meru tkoja je potrebna koncentraciji i kreativnosti. Sitni detalji su ono što uvek može doprineti kako kontrastnom momentu, tako i utopljavanju ambijenta, tako da je na nama da napravimo sitne estetske intervencije dekorom, prateći svoj karakter i potrebe.

Blistav i nežan život u belom

Koliko nam mnogo mogućnosti daje nameštaj bele boje, možda je najbolji primer komoda URANO, koja pored toga što predstavlja izuzetno atraktivnu kombinaciju bele boje sa toplim drvo dekorom, pokazuje i koje se sve mogućnosti uz ovakav izbor otvaraju, poput dekoracija u raznim neutralnim ili kontrastnim nijansama, obaveznog, omiljenog nam „zelenog" detalja, suptilnih tekstura, ali i dobre inspiracije za dekoracije zida ogledalima iznad njene površine.

Bela boja je svetlost, prozračnost, čistoća i svežina. Ukoliko imamo mogućnosti da osvetljene ambijente, što je već njihov benefit, obojimo u nijanse bele i neutralne tonove, dobijamo dodatnu estetsku inspiraciju i podsticaj da pored sveta koji je oko nas i koji smo pažljivo gradili, pustimo obilje svetlosti i u naš unutrašnji svet. Jer kada biramo svetle ambijente važno je da se podsećamo stare izreke da „slično se sličnom raduje" i da budemo ponosni da je ono čisto i blistavo u nama pronašlo svoje mesto pripadanja u životnom stilu i ambijentu.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Radna soba za vaše školarce

Radna soba za vaše školarce

Kako se bliži septembar, glavna asocijacija i roditelja i školaraca…
Monohromatski enterijeri su uvek u trendu

Monohromatski enterijeri su uvek u trendu

Trend koji je uvek aktuelan, čak i u uređenju doma, jeste kombinacija…
Snaga biljaka u uređenju enterijera

Snaga biljaka u uređenju enterijera

U modernom dizajnu enterijera biljke su sve popularnije, a njihova…
Jednostavni načini da dom učinite modernim

Jednostavni načini da dom učinite modernim

Tradicionalno uređeni domovi mogu ostaviti utisak jednoličnosti i…
Iskoristite letnji period za osveženje doma

Iskoristite letnji period za osveženje doma

Letnji period idealan je za preuređenje doma. Ono od čega uvek možete…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se