Proizvodi
Nazad na proizvode

Beli zidovi u enterijeru

Kada govorimo o bojama u uređenju enterijera, često je akcenat na tome na koji način one oblikuju prostor, zatim se govori o različitim zidnim oblogama, tapetama i slično, dok beli zidovi često ostanu zapostavljeni.

Bela prostoru daje pročišćenost, dok beli zidovi na poseban način ističu arhitekturu, posebno ako se radi o kosom krovu ili gredama. Lako ih je i redovno održavati i popraviti sve nepravilnosti i nastala oštećenja, što je jedna od glavnih prednosti belih zidova.

Ukoliko se odlučite za bele zidove, ambijentu možete dati pečat odabirom određenog komada nameštaja i dekoracijom koja će ići uz njega, a belu ćete najlakše utopliti drvo dekorom, poput komode SARDINIA 2K1F koja pripada industrijskom stilu. Ona je spoj topline naturalnog i rustičnog artisan hrasta sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora, a sastoji se od dva zatvorena segmenta, sa jednom pregradnom policom i  funkcionalnom fiokom.

Komadi industrijskog stila potpuno drugačije deluju na beloj pozadini u odnosu na podloge poput, recimo, opeke ili betona. Na belom zidu odlično će se istaći žičana metalna dekoracija, kao i dekorativne slike i ogledala, a možete dodati i malo paterna kroz tkanine.

Beli zidovi u enterijeru

Uz bele zidove birajte rasvetu u toplim bojama, tačnije topliju belu koja će lepo osvetliti prostor i ugrejati atmosferu. Možete dodati i veliku podnu lampu koja će doprineti atmosferi ambijenta. Sjajan izbor dekoracije su uvek cveće i zelenilo, jer unose osveženje i živahnost u enterijer, a zelena boja biljaka može biti akcentna boja.

Bela je odlična podloga i za minimalističke i za monohromatske ambijente kojima možete dodati jednu akcentnu boju za dozu glamura. Nameštaj u sivim tonovima, poput ležaja TALINA, sjajno je rešenje, a fotelja G01 u burgundi štofu, uz dekorativno jastuče na ležaju, daje posebnu eleganciju ambijentu i odličan je kontrast belom zidu.

Beli zidovi u enterijeru

Bela je odličan izbor i za spavaće sobe. Osim što unosi mir u ambijent, bela takođe čini prostore većim, što je čini idealnim izborom za male spavaće sobe. Beloj je potrebno dodavanje teksture u ambijente, a u spavaćoj sobi ćete to najlakše uraditi uz pravi odabir ćebadi , prekrivača, jastuka i slično, a pogotovo ukoliko se odlučite za tapacirani francuski ležaj poput ležaja MERI. Uža dimenzija ovog francuskog ležaja pogodna je za opremanje ambijenata spavaćih soba koje raspolažu sa manje prostora, a uz francuski ležaj ne morate uvek dodati noćni ormarić, već možete uklopiti i manju otvorenu policu, poput MAURO MXXR221. Pored funkcionalnosti, odlična je i za dodavanje posebnog pečata kroz dekoraciju. Za dodatne detalje, odaberite platnene korpe sa omiljenim paternom bez bojazni da li će se uklopiti uz zidove i ambijent. Dekoracija takođe može biti raznobojna i zajedno sa lampom i galerijom slika iznad napraviće odličan ukras u beloj spavaćoj sobi.

Imajte u vidu da je prirodno svetlo u ovakvom ambijentu obavezno. Dobro osvetljene bele sobe su ljupke, ali ukoliko nemaju dovoljno svetlosti i tamne su, sobe izgledaju institucionalno. Ukoliko treba da upalite svetla tokom dana, znači da nema dovoljno prirodnog svetla za bele zidove.

Beli zidovi u domu su svakako sjajan izbor i daju momenat elegancije prostoru, tako da sigurno nećete pogrešiti. Važno je samo da na pravi način odaberete pogodne komade nameštaja i dekoraciju, kako biste postigli izbalansiran enterijer.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Funkcionalne i komforne sofe za moderne ambijente

Funkcionalne i komforne sofe za moderne ambijente

Dnevni boravak jedna je od najvažnijih prostorija u domu i zahteva…
Kolekcija BRETAGNA – Vanvremenska zelena za moderan enterijer

Kolekcija BRETAGNA – Vanvremenska zelena za moderan enterijer

Nijansa koja u enterijeru deluje smirujuće i asocijacija je na mir i…
Neodoljiva nota rustike u vašem domu

Neodoljiva nota rustike u vašem domu

Rustični dizajn enterijera predstavlja topao i ležeran stil i…
Ugaone garniture za moderan ambijent dnevnog boravka

Ugaone garniture za moderan ambijent dnevnog boravka

Prilikom uređenja dnevnog boravka, postoje komadi nameštaja koje…
Spavaća soba FRIULI - komfor i elegancija za potpuno opuštanje

Spavaća soba FRIULI - komfor i elegancija za potpuno opuštanje

Sama pomisao na spavaću sobu asocira na mir i odmor, a sobu iz snova…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se