Veliko prolećno spremanje (ll deo - Kuhinja i trpezarija)

Veliko prolećno spremanje (ll deo - Kuhinja i trpezarija)

Svaki deo našeg životnog prostora zahteva veliko prolećno spremanje, pa samim tim i kuhinja i trpezarija, koje su najčešće deo jedne ambijentalne celine.

Neke stvari uvek možemo srediti u rutinskim, nedeljnim ili mesečnim pospremanjima, ipak je važno početi od onih osnovnih. U kuhinji je to obično pomeranje kuhinjskih delova i detaljno čišćenje, a odmah potom i sređivanje unutrašnjosti kuhinjskih elemenata.

Otklanjanjem oštećenih delova posuđa stvaramo mogućnost za što praktičnije organizovanje elemenata, a to je uvek i svima potrebno. I kada je proces čišćenja gotov, često se dogodi da poželimo da napravimo neku, bar malu, promenu u ambijentu. To bez mnogo napora možemo učiniti dodavanjem detalja poput saksija sa začinskim biljem na nekoj od kuhinjskih polica ili možda dodatnim osvetljenjem na visećim kuhinjskim delovima.

Međutim, veoma često je ipak neophodno da donesemo odluku da ona dotrajala rešenja u ovom delu doma, zamenimo novim, a u tome nam i ovoga puta savetima pomaže tim dizajnera enterijera Forma Ideale.Način življenja traži od nas da i životni prostor prilagođavamo našem životnom stilu, senzibilitetu i ukusu. Kuhinja CLAUDIA 200 je osmišljena je da zadovolji funkcionalne i estetske zahteve u opremanju kuhinjskog enterijera modernog savremenog doma. Ukoliko je potrebno uskladiti je sa trpezarijskim stolom i stolicama, naši dizajneri, kao odlično rešenje, predlažu trpezarijski sto TOLEDO, sa moderno dizajniranim stolicama NF-901A.Sve češće se, želeći da ispratimo trendove u uređenju enterijera, opredeljujemo za kombinacije metala i stakla ili površina sa visokim sjajem, posebno u trpezarijskom delu. Visoki sjaj, na komadima jednostavne forme, sa minimalnim detaljima, najbolje se vidi na primeru trpezarijskog stola F-999, koji se odlično kombinuje sa kuhinjama koje imaju elemente visećih delova sa frontovima od tamnog stakla ili su obloženi folijama sa visokim sjajem.Za one koji bi da izbegnu visoki sjaj i verni su ljubitelji skandinavskog stila u uređenju životnog prostora, ali i za one koji bi da se oprobaju u izboru kuhinje geometrijski pravilnih linija, svetlih tonova dekora drveta, ili bele boje sa naglašenom teksturom drveta, dizajneri Forma Ideale predlažu kuhinju KENT. Frontovi urađeni sa velikom preciznošću, daju poseban stilski pečat ambijentu, a unutrašnje podele obezbeđuju dovoljno prostora i dobru organizaciju.U ovom stilu je moguće, kako oni kažu, dopuniti ambijent stilski odgovarajućim trpezarijskim stolom OSCAR TS 160x90, koji je idealan za sve one koji često, ili s vremena na vreme, vole društvo za vreme obroka u svom domu. Mogućnost proširivanja radne površine, koju poseduje ovaj sto, daje nam mogućnost da uvek dodamo stolicu ili dve i budemo dobri domaćini za naše goste.I na samom kraju, naši dizajneri nas podećaju na tradicionalnost kojoj se sve češće vraćamo. Nekada je ugaona klupa u trpezarijskom delu bila deo skoro svakog doma, a onda je, vremenom, potpuno nestala iz upotrebe. Sada se, zbog funkcionalnosti, ali i unapređene estetike, sve češće vraća u savremene domove i daje pored osećaja topline i doživljaj dobro iskorišćenog i modernog prostora trpezarija. Tome doprinosi i trpezarijski sto sa modernim i praktičnim policama u nosivom delu stola, pa se ceo trpezarijski set VIKTORIJA može smatrati izuzetno funkcionalnim rešenjem, tradicionalnog karaktera, za savremene, moderne domove.

+ Share this post

 

PREPORUKA

Opustimo se i prepustimo jeseni

Kada razmišljamo o jeseni, prve asocijacije su nam najčešće…

VLOG - Industrijski stil "nedovršen", a savršen

U godini kada slavimo 25. rođendan, idemo korak dalje i…

Ambijent koji ostavlja bez daha

Pored toga što svi volimo da ambijenti našeg doma budu…

VLOG - Boje našeg doma

U godini kada slavimo 25. rođendan, idemo korak dalje i…

Estetika sreće - žuta boja u enterijeru

Uvek kada govorimo o uređenju enterijera, boja je nezaobilazna…

Pratite nas

Newsletter

Saznajte prvi! Prijavite se na Newsletter listu Forma Ideale