Prvi utisak je najvažniji - Predsoblje

Prvi utisak je najvažniji - Predsoblje

Predsoblje nije samo usputni prolaz kojim se krećemo u žurbi, pa ga iz upravo zbog toga tim dizajnera Forma Ideale smatra nepravedno zapostavljenim delom doma.

Ako razmislimo malo o činjenici da je to prostorija, kao i svaka druga, onda mu se sa istom pažnjom treba i posvetiti. Predsoblje je važan deo doma, onaj koji nas ispraća kada krećemo u dan i u nove pobede, ali i ono što prvo vidimo kada se posle napornog dana vratimo u svoje utočište.

Niko ne želi da prvi utisak po ulasku u njegov dom bude haos nastao usled neurednog odlaganja obuće, nepažljivo spuštenih ključeva ili pošte na prvu površinu koju vidimo ... Sve može imati svoje mesto i sve može biti sređeno sa dosta stila, koji će, zapravo, biti odraz nas i onoga što kao vrednosti negujemo u domu i u svom okruženju.

Uzimajući u obzir to da, usled prostorne organizacije enterijera, predsoblja nisu najčešće prostrana, već mračna i uzana, naši dizajneri predlažu konkretne smernice za njihovo uređenje. Najpre je bitno na pravi način pokloniti pažnju zidovima i podovima i tako osigurati dobar ambijent za nameštaj koji ćemo uneti.  Preporuka za boje zidova su bela ili neke od pastelnih nijansi, čime postižemo efekat prozračnijeg prostora, dok tamne boje zidova u ovom slučaju treba izbegavati. Podovi koji bi imali efekat osvetljenijeg ambijenta su podovi svetlijeg dekora.Neretko se događa, posebno ako živimo u kućama, da nam je prostor u predsobljima ograničen i stepeništem za sprat ili potkrovlje. Međutim, ukoliko se opredelimo za kombinaciju cipelara HUGO, kojom se može postići kaskadna forma, možemo sjajno iskoristiti taj prostor. Zahvaljujući svojim dimenzijama i dvorednoj unutrašnjoj organizaciji polica za odlaganje, ovaj cipelar predstavlja veoma efektno funkcionalno rešenje za uređenje predsoblja skromnijih dimenzija, ali bez sumnje, i ona prostranija.Ukoliko želimo da se oprobamo sa elegntnijim stilom u predsoblju predlog su elementi predsoblja COMO, čiji je izgled obogaćen belom lak folijom koja daje efekat sjaja. Praktičan zatvoreni element predsoblja COMO za odlaganje obuće, ali i sa jastučićem za sedenje, sve više je sastavni deo modernih predsoblja. U zavisnosti od prostora kojim raspolažemo, ali i njegove strukture, uvek neke osnovne delove nameštaja možemo kombinovati sa drugim elementima istoimenog predsoblja i ogledalom.Predsoblje ASTOR sa svojim elementima, koji predstavljaju kombinaciju drvo dekora i bele lak folije, može se idealno uklopiti u ambijent, bilo da volimo rustičnije ili elegantnije enterijere. Zidni čiviluk, poput elemetna predsoblja ASTOR CIV, preporučljiv je za manja predsoblja, jer ne zauzima previše mesta. Dodatna polica može imati praktičnu namenu gde ćete uvek u neku dekorativnu činiju ili korpicu odlagati svoje ključeve i poštu, a možemo je iskoristiti i samo za nama drage dekorativne detalje.Ukoliko ste među onima koji imaju osvetljena i prostrana predsoblja, koja mogu imati i izgled foajea ili pomoćne prostorije, onda možete pustiti mašti na volju. U takvo predsoblje ili prostoriju, može se smestiti manja ili veća i fotelja, dekorativni čiviluk i obavezni dekor detalji poput umetničkih slika, zidnih galerija i sobnog cveća. Gornje površine izuzetno modernih i praktičnih cipelara, poput cipeara HUGO sa belim frontovima, mogu poslužiti i kao mesto za aranžiranje dekoracija koju želimo da istaknemo po ulasku u dom.

I za sam kraj, dizajnerski tim Forma Ideale nam daje jedno od važnih uputstava, bez obzira na to koliko prostrana predsoblja imamo, a to je da koristimo ogledala. Uvek je dobro da ogledala budu pozicionirana tako da hvataju i reflektuju svetlost iz susednih prostorija. A ukoliko nam mogućnosti to dozvoljavaju, možemo razmisliti i o otvaranju svetlarnika prema osvetljenijim prostorijama, kako bi naše predsoblje dobilo prirodan izvor svetlosti. Kada mu poklonimo dovoljno pažnje i naše predsoblje postane deo doma koji će u nama izazivati prijatnost i toplinu, sasvim sigurno ćemo nasmejani izlaziti iz doma i u njega se nasmejani vraćati.

+ Share this post

 

PREPORUKA

VLOG - Neprolazna klasika

U godini kada slavimo 25. rođendan, idemo korak dalje i…

Opustimo se i prepustimo jeseni

Kada razmišljamo o jeseni, prve asocijacije su nam najčešće…

VLOG - Industrijski stil "nedovršen", a savršen

U godini kada slavimo 25. rođendan, idemo korak dalje i…

Ambijent koji ostavlja bez daha

Pored toga što svi volimo da ambijenti našeg doma budu…

VLOG - Boje našeg doma

U godini kada slavimo 25. rođendan, idemo korak dalje i…

Pratite nas

Newsletter

Saznajte prvi! Prijavite se na Newsletter listu Forma Ideale