Prostor za rad u vašem domu - Stvaralačka energija i kreativnost (ll deo)

Prostor za rad u vašem domu - Stvaralačka energija i kreativnost (ll deo)

Prva asocijacija kod kreiranja radnog ambijenta u prostorijama veće prostranosti može biti da je to jednostavan zadatak. Međutim, da bi jedan radni prostor bio zaista funkcionalan i odgovorio na sve naše potrebe, moramo vešto koristiti maštovitost i kreativnost.

Ukoliko smo odlučili da želimo da se poigramo bojama i dekorativnim segmentima, onda bi i u ovom slučaju trebalo da budemo obazrivi jer i boje i dekorativni detalji, ali i izbor nameštaja, imaju svoje zahteve koje treba uklopiti na pravi način.Ono što ste možda već primetili je da vam dizajneri Forma Ideale priču o radnom prostoru u domovima većih kvadratura, otvaraju upravo ambijentima intezivnih boja. Inspirisani afričkim enterijerom i crvenom bojom, kao jednom od dominantnih boja u slavljenju afričkih energija prirode, smelo je uvode u radni prostor.

Crvena boja zidova, kao podsticaj umne i fizičke snage, koncentracije i borbenosti potrebne za rešavanje izazova, odlično se uklapa sa radnim stolom svetlijeg drvo dekora, većih dimenzija, kao što je to slučaj sa kompjuter stolom GAUS. U ovakav ambijent moguće je uvesti i dekorativne, ručno rađene detalje, pa i tekstile sa životinjskim printovima.Prostraniji ambijent se, sa druge strane, može urediti i tako da ostavlja doživljaj modernog, osvetljenog, pročišćenog i otvorenog prostora, u čijem je centralnom delu radni sto jednostavne forme i veće radne površine, kao što je kompjuter sto CT-1914.

Ovaj sto, kao kombinacija metalne konstrukcije u crvenoj boji i crne prostrane radne površine, dominira u prostoru neutralnih boja i predstavlja jedan od omiljenih izbora kod mlađe populacije. Snažne vibracije crvene boje se uvek mogu smiriti crnom bojom i to je jedna od važnih dizajnerskih preporuka, ukoliko se osmelimo da u radni ambijent unesemo crvenu boju.Poslovni ambijent, za one koji vole svetlost i neutralne boje, čistu i usklađenu formu i imaju dovoljno slobodnog prostora, može biti definisan suptilnom dozom jednostavnosti, ozbiljnosti i elegancije. Rešenje koje predstavljamo je kombinacija kompjuter stola CT-1932 i prigodne, usklađene, funkcionalne police BS-1932. Slobodan prostor je moguće upotpuniti stilizovanim zidnim dekorom, većih dimenzija, ali i raskošnim sobnim biljkama koje mu udišu život.Praktičan, inspirativan i moderan radni prostor traži svetlost, pa ukoliko se odlučite da smestite kompjuter sto CT 1726 upravo pored prozora, nikako nećete pogrešiti. Dovoljno prostora za organizaciju materijala za rad i njihovo odlaganje, tako da nam sve bude pri ruci, jedan je od posebnih benefita ovog stola, što svakako olakšava fokusiranje na zadatke.

Ovakav ambijent se uvek može upotpuniti radnom stolicom u boji, jer upravo boje igraju vrlo važnu ulogu u našem životu. One neposredno utiču na naša osećanja i raspoloženje, a to je ono što nam je potrebno i kao smiraj i kao podsticaj u svakom danu.Razni stilizovani paterni, bilo da se opredelimo za njih na tapetama ili tepisima, idealna su kombinacija sa jačim bojama. Kompjuter sto CT 1726 kao kombinacija upadljive crne boje i dekora drveta, odlično je uklopljen sa izuzetno praktičnom policom BS-1613.

Ukoliko postoje uslovi za to, polica ovog tipa je, između ostalog, poželjno rešenje u svakom radnom prostoru, kako za odlaganje potrebnih stvari, tako i za neizbežnu dekoraciju koja oplemenjuje ambijent i podstiče inspiraciju. Jastučići u boji su uvek poželjni u radnom ambijentu jer mogu imati i funkciju unapređivanja udobnosti, ali su i bitan dekorativni momenat.I poslednje, ali ne manje bitno enterijersko rešenje za radni prostor, dizajneri Forma ideale su posvetili onim pravim komformistima, koji samo ponekad, po potrebi, rade od kuće i biraju za sebe isključivo i praktično i udobno. Za tu namenu kompjuter sto CT-1932 je još jednom idealno rešenje, jer može biti višenamenski. Kada nema funkciju kompjuter stola, bez problema se u ambijentu spavaće sobe može koristiti za dekorativne predmete ili cveće.

Fuzija boja, ali i prozori i fasadni staklarnici, koji ispunjavaju ambijente svetlošću, od velike su važnosti za enterijere pune pokretačke energije i kreativne produktivnosti. Ono što nikako ne smemo zapostaviti je, naravno, često provetravanje radnog prostora, što je imperativ za koncentraciju i dobro raspoloženje.

+ Share this post

 

PREPORUKA

Svet idealnih kuhinja

Promene kojima se najviše radujemo su one u kojima možemo…

Praznični sjaj za idealan početak

U godini kada slavimo 25. rođendan kreirali smo novu, zabavnu,…

NOVOGODIŠNJI AMBIJENTI

U nedostatku zabavnih sadržaja na mestima koja volimo da…

Ambijenti kao sa Instagrama

Ukoliko smo ljubitelji dizajna enterijera, u tom slučaju vreme…

Vlog - Kraljevsko plava u vašem domu

U godini kada slavimo 25. rođendan kreirali smo novu, zabavnu,…

Pratite nas

Newsletter

Saznajte prvi! Prijavite se na Newsletter listu Forma Ideale