Police sa stilom za svaki deo doma

Police sa stilom za svaki deo doma

Police su neizostavni deo svakog savremenog doma. Pored toga što su nam neophodne za odlaganje knjiga, sve više su nam potrebne i zbog stilskog i dekorativnog momenta svakog enterijera.

Dizajnerski tim Forma Ideale ima jasne smernice za aranžiranje postojećih polica, ali i praktične i moderne preporuke ukoliko se opredelimo za kupovinu novih polica. Ovi saveti nam pomažu da uredimo dom na što bolji način i omogućimo cirkulaciju životne energije u prostoru u kome boravimo.

Pre svega, police koje već imamo u domu važno je detaljno isprazniti i očistiti. Neke dekorativne predmete ćemo možda poželeti da uklonimo, a neke druge da dodamo na police, želeći da ostvarimo potrebnu sinergiju boja i tekstura. Saksije sa manjim biljkama su odličan izbor za kombinovanje sa knjigama i dekorativnim predmetima. Ono što je po rečima naših dizajnera jako bitno je da zaboravimo na prenatrpane police, jer one nemaju nikakvu estetsku vrednost u domu, a ni potrebnu prozračnost, već su vrlo često deo prostora gde se skuplja jako mnogo prašine koju je teško očistiti iz već pomenutog razloga.

Na primeru otvorene police BUKI vidimo koliko je prostorna organizacija na polici izuzetno važna. Dve stvari na koje treba obratiti pažnju za dobro odrađen posao su proporcionalno uklapanje predmeta različitih dimenzija i ravnoteža. Izbor boja dekorativnih segmenata samo će kompletirati izgled police i dati određeno „raspoloženje” kompoziciji.
Kao jednu od atraktivnih, funkcionalnih polica, naši dizajneri preporučuju policu BS-1613, koja je idealna za manje prostore radnih soba, ali i za dnevne i dečije sobe.  Važno je da na nju ne stavimo previše knjiga i dekorativnih elemenata, jer je sama po sebi estetski privlačna i daje atraktivnost ambijentu.

Kao rešenje za one koji traže više prostora za odlaganje, preporuka naših dizajnera je polica ALANO R3, koja svojom formom unosi mogućnost odlične organizacije. Ovaj model police donosi dovoljno mesta za ramove sa fotografijama, omiljene knjige i pažljivo odabranu dekoraciju. Elemente treba rasporediti tako da leva i desna strana budu ravnomerno ispunjene.

Na police koje su do poda, dobro je odložiti elemente većih dimenzija, jer ćemo time učvrstiti kompoziciju i nećemo imati neželjeni efekat lebdenja većih prednjeta sa gornjih polica. Knjige, po preporuci naših dizajnera, slažemo i vertikalno i horizontalno, kako bismo oslobodili prostor, a ukoliko su omoti knjiga koje posedujemo previše šareni, preporuka je da ih rotiramo tako da se vide samo stranice. To će dati utisak neutralnosti i pročišćenosti, ali i slobodu da se poigramo različitim oblicima, teksturama i bojama dekorativnih predmeta.I na samom kraju, dizajneri Forma ideale, skreću pažnju kako na estetsku, tako i na praktičnu stranu police MAURO. Ukoliko je dobro pozicionirana u prostoru, može nam poslužiti kao pregradni zid i tako učiniti naš životni prostor modernim, funkcionalnim, vedrim i prozračnim. Idealan je komad nameštaja koji može zauzeti centralno mesto u prostoriji, ili između dve celine jedne veće prostorije, pa je, po njihovom savetu, jako važno da ne zaboravimo zlatna pravila raspoređivanja dekorativnih elemenata po njenim segmentima.

+ Share this post

 

PREPORUKA

VLOG - Neprolazna klasika

U godini kada slavimo 25. rođendan, idemo korak dalje i…

Opustimo se i prepustimo jeseni

Kada razmišljamo o jeseni, prve asocijacije su nam najčešće…

VLOG - Industrijski stil "nedovršen", a savršen

U godini kada slavimo 25. rođendan, idemo korak dalje i…

Ambijent koji ostavlja bez daha

Pored toga što svi volimo da ambijenti našeg doma budu…

VLOG - Boje našeg doma

U godini kada slavimo 25. rođendan, idemo korak dalje i…

Pratite nas

Newsletter

Saznajte prvi! Prijavite se na Newsletter listu Forma Ideale