Idealni kutak za naše školarce

Idealni kutak za naše školarce

Uređivanje sobe za školarce je tema koja nam se nakako prirodno nametne u toplim avgustovskim danima, a kako se životne okolnosti menjaju, naši mali, i oni malo veći školarci sve više imaju potrebu za svojim radnim prostorom. Dizajnirati sobu ili kutak u domu za decu i mlade je zaista veliki izazov, jer je važna funkcionalnost prostora, „izdržljivost“ kućnog budžeta, ali je izuzetno važno i oslušnuti njihove potrebe i uz malo truda im pokloniti zonu komfora gde će moći da daju naviše od sebe.

Naši dizajneri enterijera su se potrudili da nam svojim savetima i predlozima za uređenje kutka za školarce skrate put od želje i ideje, do realizacije i gotovog rešenja kojim ćemo biti zadovoljni svi. Čak i onda kada nismo u mogućnosti da im priuštimo radnu sobu kakvu bismo želeli, kutak u domu, koji bi pripadao samo njima, nekada je sasvim dobro rešenje.Nameštaj u radnom kutku za naše mlade, i one još mlađe, mora da zadovoljava sve potrebe deteta, a ono što im je najpotrebnije u takvom ambijentu su radni ili kompjuter sto, poput kompjuter stola LIBER, kao i stolica, koja može biti kompjuter stolica, ali može biti i prilagođena trpezarijska stolica poput trpezarijske stolice HTC-118, čija je važna odlika čvrstina i stabilnost. Ono što je takođe neophodno u radnom ambijentu je uvek potrebna kombinacija otvorenih i zatvorenih polica, poput, u ovom slučaju, otvorene police MAURO.Za one malo mlađe, inspiracija su nam boje. U vremenu koje traži pojačan osećaj sigurnosti u svim njihovim aktivnostima, psihologija boja je izuzetno bitna. Bele zidove treba zaboraviti i prekriti ih zanimljivim tapetama koje su privlačne za mališane, ali unose i dodatnu dinamiku u prostor. Uvek je poželjno iskoristiti za dekoraciju jastučiće veselih boja i paterna, ali i omiljene plišane drugare koji bi pojačali osećaj ušuškanosti i sigurnosti. Kompjuter sto CT-1914 u crno-crvenom dezenu idelan je za uklapanje u ovakav ambijent, jer ostavlja mogućnost kombinovanja i sa toplim i hladnim, a i sa neutralnim bojama.Ukoliko su nam mogućnosti dozvolile i uređujemo celu sobu za naša omiljena bića, nikako ne treba zaboraviti na deo prostora za druženje i slobodno vreme, a najprivlačniji komadi nameštaja, koji su ujedno i veoma praktični za odlaganje (posle završene igre) su platneni taburei CUBE, ali i manje police za igračake i knjige, poput najmanjeg modela otvorene police MAURO.Za one malo starije školarce naši dizajneri su osmislili nešto ozbiljniji dizajn koji odgovara njihovim potrebama. Kompjuter sto CT-1720, idealan je za mlade sa stilom, jer njegova rustična tekstura daje poseban estetski doprinos ambijentu. Uz to ne nedostaje mu i praktičnost, kojoj doprinose dodatne police za dekoraciju ili potrebne sitnice, kao, na primer, suptilno smeštena fioka za olovke i sitne predmete. Ukoliko je reč o sobi, uvek treba imati u vidu ležaj na razvlačenje FANTASTICO PLUS, koji je pogodan za spavanje, ali i praktičan komad, jer se sklapanjem ostavlja dovoljno slobodnog prostora za zabavu i slobodno vreme.

Ono što je neizostavan segment o kome moramo misliti kada uređujemo kutak za školarce je da njihov prostor ili deo prostora, budu dovoljno osvetljeni.

Dečiji psiholozi ističu važnost postojanja „ličnog prostora“ za decu i mlade, jer podsticajno utiču na psihološki i socijalni razvoj, ali i podržavaju u njima sposobnost postavljanja jasnih granica prema spoljašnjem svetu, koji često ume da bude uznemiravajući za njih. Upravo zbog toga što su mali VELIKI ljudi naša inspiracija, dizajneri enterijera Forma Ideale su dali sve od sebe da nam pomognu korisnim savetima kako da on našeg „malo“, napravimo njihovo „mnogo“!

+ Share this post

 

Urbani stil - Istančan šarm

Urbani stil - Istančan šarm

(NE)BITNI DETALJI

(NE)BITNI DETALJI

PREPORUKA

Opustimo se i prepustimo jeseni

Kada razmišljamo o jeseni, prve asocijacije su nam najčešće…

VLOG - Industrijski stil "nedovršen", a savršen

U godini kada slavimo 25. rođendan, idemo korak dalje i…

Ambijent koji ostavlja bez daha

Pored toga što svi volimo da ambijenti našeg doma budu…

VLOG - Boje našeg doma

U godini kada slavimo 25. rođendan, idemo korak dalje i…

Estetika sreće - žuta boja u enterijeru

Uvek kada govorimo o uređenju enterijera, boja je nezaobilazna…

Pratite nas

Newsletter

Saznajte prvi! Prijavite se na Newsletter listu Forma Ideale